Astăzi începe școala! Poliția promite că va fi liniște! Multe școli nu au autorizație sanitară de funcționare. Circulația va fi, ca de obicei, haotică

Astăzi începe școala! Poliția promite că va fi liniște! Multe școli nu au autorizație sanitară de funcționare. Circulația va fi, ca de obicei, haotică

Luni, 11 septembrie, începe anul școlar 2017-2018. Dintre cele 614 unități de învă­țământ din județul Iași, 214 nu au pri­mit autorizație sanitară de funcționare. Dintre cele 214, 41 de unități au personalitate juridică.

La nivelul județului, în anul școlar 2017-2018 vor funcționa 223 de unități de învățământ de stat cu personalitate juridică, acestea având 391 de unități de învățământ arondate. De asemenea, la nivelul județului, în prezent, activitatea unităților de învățământ preuniversitar de stat se desfășoară în 1.492 de clădiri, din care 951 de clădiri sunt destinate activităților cu elevii, iar 541 de clădiri nu se desfășoară activități cu elevii, fiind destinate altor scopuri.

Există și un număr mare de școli fără autorizație de securitate la incendiu. Situația este îngrijo­rătoare pentru că, din totalul de 374 de clădiri care ar trebui să aibă autorizație de securitate la incendiu, doar 122 de clădiri de la 74 de unități de învățământ au această auto­rizație.

Luni, 11 septembrie, 243 de polițiști de ordine publică, 27 de polițiști de la rutieră, 14 de la investigații criminale, 4 de la prevenire și 2 polițiști de la alte structuri, vor fi prezenți în zona grădinițelor, școlilor și liceelor de pe raza județului Iași.

Pentru ca noul an școlar să înceapă și să decurgă în liniște și siguranță, fiecare unitate de învățământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției.

Echipajele de poliție vor fi prezente zilnic în zona intrărilor în școli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanență traseele de deplasare a elevilor.

De asemenea, polițiștii de la rutieră vor fi prezenți în apropierea școlilor, pe arterele de circulație intens tranzitate, pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Totodată, sunt identificate și controlate toate unitățile economice din zona adiacentă unităților de învățământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracțional și prevenirea evenimentelor negative, polițiștii vor organiza pentru elevi diferite activități preventiv-educative.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.