Atac de o violență extremă la Neamț. Ce a făcut un bărbat cu foarfecele medicinal

Atac de o violență extremă la Neamț. Ce a făcut un bărbat cu foarfecele medicinal

Jandarmii montani de la Bicaz au fost solicitați să intervină miercuri, 16 august, în zona localității Izvorul Muntelui, la o faptă cu violență.

În urma apelului 112, la fața locului a fost direcționată o patrulă de jandarmi care a constatat că aspectele sesizate se confirmă, iar un echipaj de ambulanță acorda victimei măsurile de prim ajutor.

Din primele verificări a rezultat faptul că persoana vătămată, în vârstă de 63 de ani, din municipiul Iași, a venit împreună cu familia în zona Izvorul Muntelui, iar când a ieșit la plimbare un bărbat necunoscut a atacat-o cu bestialitate, lovind-o cu o piatră în zona capului și cu un obiect metalic în zona toracelui, provocându-i leziuni grave. Când au ajuns la fața locului, oamenii legii au constatat că atacatorul fugise însă după câteva minute l-au depistat în zona împădurită, la aproximativ 200 de metri de locul incidentului.

În urma efectuării percheziției corporale, asupra bărbatului a fost găsit un rucsac în care erau mai multe obiecte, printre care un foarfece medicinal și un obiect metalic cu lungimea de 43 cm și grosimea de 8 mm.

Persoana vătămată a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Neamț pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, iar agresorul a fost imobilizat și condus la sediul Poliției Orașului Bicaz, împreună cu actele de sesizare întocmite la fața locului și cu obiectele corp delict, în vederea continuării cercetărilor. În cauză au fost întocmite acte de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, faptă prevăzută și sancționată de art. 193 Cod Penal.

În ultimele zile jandarmii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru a constata diferite fapte antisociale, pentru a lua măsurile legale și pentru a apăra viața și integritatea fizică a persoanelor, proprietatea precum și alte valori sociale protejate de lege. Din cele peste 40 de fapte antisociale constatate, 7 au fost infracțiuni de lovire sau alte violențe, furt, înșelăciune și distrugere.

În continuare, jandarmii îi invită pe cetățeni să le fie parteneri de încredere în această perioadă a anului și să se bucure de zilele de vară în mod pașnic și civilizat, respectând limitele cadrului legal.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.