Atenție botoșăneni! S-ar putea scumpi apa de la 1 decembrie

Atenție botoșăneni! S-ar putea scumpi apa de la 1 decembrie

Agenţia Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare a aprobat documentaţia depusă Conducerea Nova Apaserv Botoșani pentru majorarea tarifului pentru apă-canal.

Reprezentanţii operatorului de apă spun că au avut un dosar foarte bine documentat iar creşterea tarifului este justificată. Pentru a putea majora tariful, avizul dat de ANRSC trebuie aprobat în Consiliul de Administraţie după care va fi cerută aprobarea de la ADI Aqua. Majorarea ar putea intra în vigoare de la 1 decembrie.

În cazul majorării tarifului, botoşănenii vor plăti pentru serviciile de apă 3,71 lei faţă de 3,56 lei, iar pentru serviciile de canalizare vor plăti 2,78 lei faţă de 2,59 lei.

Solicitarea de a majora preţurile la serviciile de apă şi canalizare a fost făcută în luna septembrie, iar reprezentanţii operatorului de apă pun cererea pe seama scumpirilor de anul acesta.

Ultima majorare a tarifului la aceste servicii a fost la 1 noiembrie 2016, când utilizatorii serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare au început să plătească 3,56 lei pe metru cub (fără TVA), faţă de 3,52 lei înainte, cu 0,04 lei pe metru cub mai mult. Pentru serviciul de canalizare, tariful a crescut de la 2,55 lei pe metru cub la 2,59 lei pe metru cub, fiind operată o majorare de 0,04 lei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.