Atenție, se asfaltează „Șoseaua rușinii”!

Atenție, se asfaltează „Șoseaua rușinii”!

Consiliul Județean Iași a anunțat luni, 7 august, că au început lucrările de reabilitare a drumului de acces spre Mănăstirea Bârnova. Pe rețelele de socializare, acest drum a fost supranumit „Șoseaua rușinii”!

Președintele CJ Iași susține că Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași a emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și reabilitare la drumul județean 247 A Bârnova până la limita Drumului Național 24 Iași – Vaslui.

Proiectul presupune refacerea a 5,5 kilometri de drum, amenajarea trotuarelor pe o suprafață de 7.000 de metri pătrați și construirea a 3.000 de metri de șanțuri betonate și rigole.

Sistemul rutier va fi refăcut complet, terenul va fi stabilizat, va fi turnat un strat de 15 cm de balast, un strat de 15 cm de piatră spartă, un strat de binder și unul de uzură.

Lățimea părții carosabile este de 6 metri.

Firma care a câștigat licitația, SC Viarom Construct, are termen ca în cel mult 9 luni să termine lucrarea, în valoare de 8,5 milioane de lei.

În urmă cu două săptămâni aceeași firmă a început lucrările de modernizare la drumul județean 248 F Budești – Hadâmbu. Aici, asfaltul a fost decopertat pe toată lungimea drumului supus reparației, iar în prezent se lucrează la stabilizarea terenului.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.