Atenție șoferi! De ieri, mașinile parcate neregulamentar pot fi ridicate fără restricții

Atenție șoferi! De ieri, mașinile parcate neregulamentar pot fi ridicate fără restricții

Unii șoferi au fost deja avertizați despre faptul că de la 1 octombrie este permisă ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

În cadrul ședinței Consiliului Local de marți, 29 august, a fost aprobat noul regulament de ridicare a vehiculelor staționate sau parcate neregulamentar.

Activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a maşinilor va fi realizată de Servicii Publice Iaşi SA în baza contractului pe care îl are deja încheiat cu Primăria.

Șoferii contravenienți vor fi nevoiţi să achite o taxă de 430, dacă vehiculul va fi ridicat, transportat şi depozitat, la care, după caz, se poate adăuga şi o sancţiune a Poliţiei Rutiere. În cazul în care maşina nu va fi revendicată de proprietar în 24 ore, va fi percepută şi o taxă de depozitare, în valoare de 45 lei/zi. Dacă proprietarul se prezintă chiar în momentul în care vehiculul este ridicat pe platforma de transport va trebui să achite 290 lei.

La solicitarea consilierilor locali, în primele două săptămâni de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Consiliu Local, mașinile nu au fost ridicate, iar șoferii au primit doar avertismente. De la 1 octombrie, însă, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar este permisă fără nicio restricție.

Ridicarea maşinilor a fost blocată la nivel naţional în mai 2015, când Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că regulamentele locale sunt în afara legii atât timp cât nu există o hotărâre a Executivului. În decembrie 2016, Guvernul a aprobat o astfel de decizie, care a intrat în vigoare în ianuarie 2017.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.