Au drum asfaltat, dar nu pot intra în case! Se întâmplă la doi pași de Iași

Au drum asfaltat, dar nu pot intra în case! Se întâmplă la doi pași de Iași

Locuitorii comunei Tomești din județul Iași au ajuns să nu mai poată intra sau ieși din propriile curți. Iar dacă insistă să facă așa ceva, trebuie să dea dovadă de foarte multă agilitate.

Cei care s-au ocupat de lucrările de asfaltare din comuna Tomești au uitat să construiască și podețele care să facă legătura dintre șosea și curțile oamenilor. Așa se face că aceștia și-au pus peste rigole cam tot ceea ce au găsit prin curți, pentru a nu rămâne izolați.

În ceea ce privește Consiliul Județean Iași, acesta a transmis doar că „în proiectul inițial nu a fost prevăzută și realizarea căilor de acces către proprietăți”!

DJ 248D Tomeşti – Păun era, până de curând, unul din ultimele drumuri judeţene de pământ din Iaşi. Acesta face legătura dintre DN 28 (Iaşi – Albiţa) şi DN 24 (Iaşi – Vaslui).

Drumul a fost asfaltat în două etape: prima a presupus asfaltarea unei jumătăți din segmentul care leagă localităţile Tomeşti şi Păun, drum care era doar amenajat şi pietruit, o bună parte din el fiind de pământ, impracticabil pe porţiunile din zona îm­pădurită de la limita comunelor Tomeşti şi Bârnova. Cea de-a doua etapă a presupus asfaltarea porțiunii dinspre Păun.

În total, proiectul a presupus asfaltare a 2 kilometri de drum, valoarea contractului fiind de 2,5 milioane de lei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.