Au fost stabiliţi cei mai buni angajatori pe 2015

Au fost stabiliţi cei mai buni angajatori pe 2015

Aon România, filiala locală a celei mai mari companii de consultanţă şi outsourcing în domeniul managementului resurselor umane, Aon Hewitt, a organizat Gala decernării titlului Best Employer, ca urmare a desfăşurării celei de-a treia ediţii consecutive a studiului Aon Best Employers. Companiile „Aon Best Employer 2015” au fost premiate la hotelul Hilton din Bucureşti.

În ediţia 2015 următoarele companii au primit titlul Best Employer:

  1. Adobe Systems România

  2. Autonom

  3. Dell

  4. Edenred România

  5. Companiile Mars, Inc. din România – Royal Canin Romania, Mars Romania, Wrigley Romania

  6. McDonald’s România

  7. Pfizer România

Adobe Systems România, Autonom, McDonald’s România şi Pfizer România îşi menţin statutul, fiind prezente şi în clasamentul realizat în 2014, iar Dell în 2013.

La titlu au putut accede companiile participante la cercetare, care activează pe piaţa românească de cel puţin trei ani şi care au un număr minim de 50 angajaţi permanenţi.

BES analizează nivelul de implicare (engagement) al angajaţilor în baza a trei comportamente: „SAY” (angajaţii care vorbesc pozitiv despre compania pentru care lucrează, în discuţiile cu prietenii, colegii sau clienţii), „STAY” (angajaţii care vor să rămână în companie pentru mai mult timp şi care nu se gândesc să o părăsească) şi „STRIVE” (angajaţii care depun un efort suplimentar pentru obţinerea de rezultate pentru companie). Aceste comportamente pot fi influenţate de gradul de satisfacţie al angajaţilor pe anumiţi factori, dintre care enumerăm sentimentul împlinirii, autonomia, resursele, oportunităţile de învăţare şi dezvoltare, echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională, mediul de lucru, colegii, managementul performant, reputaţia angajatorului, atenţia acordată angajaţilor, salariul, beneficiile, recunoaşterea.

Implicarea este o stare emoţională, legătura emoţională a angajaţilor cu propria lor companie. Este ceea ce îi determină să vorbească pozitiv despre angajator, să îşi asocieze viitorul cu organizaţia şi să aibă iniţiativă, să depună extra-efortul pe care orice angajator îl doreşte”, spune Virginia Păuna, Project Leader Best Employers România.

BES 2015 în cifre

Studiul din acest an a implicat 35 de companii. Rezultatele se bazează pe răspunsurile a 15.500 de angajaţi, 1.150 middle manageri şi 224 directori executivi, care, prin intermediul unor chestionare, şi-au exprimat opinia cu privire la angajatorii lor. Acest eşantion de respondenţi reprezintă o populaţie activă totală de peste 38.000 de angajaţi.

Rezultatele studiului ne arată că implicarea este importantă pentru companiile Best Employer – rezultatul scorului de engagement al acestor companii este în creştere – 80% în 2015 faţă de 78% în 2014 şi 71% înregistrat în 2013.

Rezultatele celorlalte companii participante la studiu arată un scor de engagement de 59%.

Studiul mai arată diferenţa de engagement a diferitelor poziţii în cadrul companiilor: executivii sunt implicaţi în proporţie de 87%, line managerii în proporţie de 69%, pe când nivelul de engagement al angajaţilor este de 58%.

Cele mai mari diferenţe de percepţie a angajaţilor companiilor Best Employer faţă de celelalte companii sunt înregistrate în ariile Reward & Recognition (felul în care angajaţii simt că organizaţia împărtăşeşte cu angajaţii succesul financiar, că salariul este influenţat de performanţă, că salarizarea este una corectă – sunt înregistrate diferenţe de 26 – 30% între rezultatele obţinute de Best Employers faţă de celelalte companii), Talent & Staffing (capacitatea companiilor de a atrage, reţine şi promova angajaţii pe criterii de performanţă – diferenţe de 29 – 27%), Leadership (entuziasmul pentru viitor, angajaţii văzuţi ca cea mai importantă resursă, direcţia clară oferită de leadership pentru viitorul companiei – diferenţe de 28 – 24%).

Aon Hewitt organizează anual studiul Best Employers în Europa Centrală şi de Est încă din anul 2001.

România a revenit pe lista ţărilor participante la studiu începând cu 2013, când s-a clasat pe locul 4 între ţările din Europa Centrală şi de Est, ca nivel de implicare profesională a angajaţilor, după Ungaria, Cehia şi Rusia.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.