Autorităţile botoșănene se pregătesc pentru iarnă

Autorităţile botoșănene se pregătesc pentru iarnă

Responsabililii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoșani au declarat că se iau măsuri din timp pentru a putea interveni acolo unde vor apărea probleme în anotimpul rece.

Astfel, sunt 344 mijloace de deszăpezire, dintre care 53 sunt închiriate. La material antiderapant sunt pregătite 5000 tone de nisip, 500 tone sare și 450 tone alte materiale.

În ceea ce priveşte spaţiile unde pot fi adăpostiţi cei surprinşi în trafic de viscol, sunt 248 de locaţii, respectiv cămine culturale şi săli de sport. De asemenea, la nivelul judeţului sunt dializate în acest moment 276 persoane, care, în fucţie de evoluţia fenomenelor meteor extreme vor fi cazate la centrul de dializă pentru a nu fi pusă în pericol viaţa acestora.

Reprezentanţii ISU au cerut furnizorilor de energie electrică, gaze naturale şi agent termic planul propriu de acţiune pentru această iarnă.

Persoanele fără adăpost vor fi depistate cu ajutorul poliţiştilor locali, la niveul judeţului existând pentru acestea 75 de locuri de cazare.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.