Autorizație de construire pentru reabilitarea liniilor de tramvai spre Dancu

Autorizație de construire pentru reabilitarea liniilor de tramvai spre Dancu

Primăria Municipiului Iași a eliberat o autorizație de construire pentru proiectul „Reabilitarea Infrastructurii de tramvai Iași – Dancu”, vizate fiind calea de rulare de pe str. Aurel Vlaicu (porțiunea cuprinsă între intersecția cu str. Vasile Lupu și limita cu intravilan Iași), precum și reabilitarea Podului Ciurchi II peste pârâul Ciric.

Municipalitatea ieșeană așteaptă avizul favorabil din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est în ceea ce privește accesarea de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 – Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

Proiectul constând vizează și crearea a opt noi stații de transport public, reabilitarea de trotuare (9.350 metri), reabilitarea de spații verzi (1.775 metri pătrați) și achiziționarea a patru tramvaie. Valoarea totală a investiției se ridică la 104.022.632 lei, cu TVA.

Autorizate au fost și lucrările de continuare a modernizării străzilor Tănăsescu, Iancu Bacalu, Sf. Andrei, acestea fiind incluse într-un program de modernizare mai amplu.

Autorizații de construire au primit și două terenuri de sport ale unităților de învățământ. Astfel, lucrările de amenajare a terenului de sport de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” vor continua cu reabilitarea structurii existente, împrejmuire, protejarea suplimentară a gardului din spatele porților, iluminare nocturnă. Al doilea teren de sport pentru care se vor executa lucrări de modernizare se află la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din strada Mușatini nr. 53. Cele două terenuri de sport fac parte dintr-un pachet care include și terenul de sport din cadrul Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”. Firma care execută lucrările este SC Atlas Company SRL din Târgu Mureș, valoarea contractului de lucrări fiind 766.185,5 lei, fără TVA.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.