Avantajele consumului de lapte bio

Avantajele consumului de lapte bio

Laptele şi carnea bio sunt foarte bogate în omega-3, acizi graşi esenţiali bunei funcţionări a organismului uman. În plus, carnea bio conţine mai puţine grăsimi saturate, acuzate că stau la baza creşterii riscurilor de boli cardiovasculare, conform unui studiu publicat pe 16 februarie.

Laptele şi carnea bio conţin cu 50% mai mulţi acizi graşi omega-3 decât laptele şi carnea rezultate din agricultura tradiţională, conform studiului publicat în British Journal of Nutrition.

Cercetătorii de la Universitatea britanică din Newcastle au trecut în revistă 196 de articole consacrate laptelui şi 67 consacrate cărnii şi au descoperit „diferenţe nete între laptele şi carnea bio şi laptele şi carnea convenţionale, în special în ceea ce priveşte conţinutul în acizi graşi”.

Omega-3 contribuie la reducerea riscurilor de maladii cardiovasculare, ameliorează dezvoltarea neurologică şi sistemul imunitar”, afirmă Chris Seal, profesor la Universitatea din Newcastle. El subliniază că Agenţia europeană de securitate alimentară preconizează să dubleze conţinutul de acizi graşi de tip omega-3 în regimul alimentar al populaţiilor din Europa de Vest, în condiţiile în care aceşti acizi sunt insuficient absorbiţi din alimentaţia tradiţională.

Trecerea de la laptele tradiţional la cel bio creşte absorbţia de omega-3 la 33 mg/zi, ceea ce reprezintă doar 1,5% din regimul nostru alimentar total. „Asemenea schimbări minore nu sunt susceptibile de a reprezenta un beneficiu nutriţional sau un beneficiu pentru sănătate”, consideră Ian Givens, specialist în nutriţie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.