Avantajele noilor abonamente pe transportul public

Avantajele noilor abonamente pe transportul public

Introducerea abonamentului unic și a biletelor de călătorie pe perioade limitate reprezintă una dintre măsurile pe care municipalitatea le întreprinde pentru a facilita accesul la mijloacele de transport în comun și utilizarea eficientă a acestora de către pasageri.

Propunerea de introducere a abonamentului unic și a biletelor pe perioade determinate vândute de Compania de Transport Public (CTP) este supusă dezbaterii publice, urmând apoi a fi discutată în cadrul unei ședințe a Consiliului Local.

Proiectul vizează simplificarea și modernizarea sistemului de ticketing, creșterea atractivității transportului public și scăderea tarifelor de transport.

Atractivitatea noului tip de abonament va fi asigurată prin prețul acestuia, cât mai apropiat de cel al unui abonament pe o linie. El va costa 75 lei, cu o diferență nesemnificativă față de 73 lei, cât reprezintă abonamentul pe o linie. Avantajul utilizării acestuia este esențial pentru sporirea gradului de mobilitate a pasagerului.

Practic, un călător care achiziționează un abonament unic va putea circula pe orice traseu, folosind orice mijloc de transport în comun. Efectele sale pozitive constau în reconfigurarea traseelor pentru optimizarea rețelei de transport și a utilizării parcului de vehicule, simplificarea modului de eliberare și utilizare a abonamentelor, fidelizarea utilizatorilor de transport public, atragerea de noi utilizatori și creșterea încasărilor operatorului de transport public.

Pe lângă abonamentul unic, CTP va comercializa abonamente cu preț întreg valabile 30, 15 și 7 zile, la prețuri de 75, 43, respectiv 25 lei.

De asemenea, turiștii se vor deplasa mult mai ușor prin oraș având la dispoziție un tip special de abonament, valabil trei zile și costând 20 de lei.

Pe de altă parte, călătorii vor putea achiziționa un bilet de călătorie cu aceleași beneficii ale abonamentului unic. Practic, el va oferi aceeași mobilitate nelimitată, cu precizarea că acesta va fi valid pe parcursul unor anumite perioade de timp. Spre exemplu, un bilet cu o călătorie valabil 90 de minute va costa 2 lei, cel cu două călătorii valabil tot 90 de minute va putea fi achiziționat contra sumei de 4 lei, în timp ce biletul valabil 24 de ore va avea prețul de 8 lei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.