Avertizare meteo pentru miercuri. Ninsoare, precipitaţii mixte şi polei

Avertizare meteo pentru miercuri. Ninsoare, precipitaţii mixte şi polei

Meteorologii au emis marţi, 5 ianuarie, o nouă informare de ninsori, precipitaţii mixte şi polei, valabilă miercuri, în întreaga ţară.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 6 ianuarie, ora 4,00 – 6 ianuarie, ora 22,00, temporar vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va fi în extindere treptată dinspre partea de sud-vest a teritoriului, cuprinzând cea mai mare parte a ţării.

Spre sfârşitul nopţii de marţi spre miercuri (5/6 ianuarie), depunerile de polei se vor semnala local în Oltenia, sudul Banatului şi sud-vestul Munteniei, iar în prima parte a zilei de miercuri, 6 ianuarie, poleiul se va forma şi în restul Munteniei (inclusiv în zona Municipiului Bucureşti) şi pe arii restrânse în Dobrogea.

După-amiaza şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (6/7 ianuarie) poleiul va fi prezent local şi temporar, mai ales în regiunile din jumătatea de nord a ţării.

ANM precizează că, începând din cursul nopţii de 6 spre 7 ianuarie (miercuri spre joi) vor predomina ninsorile, în special în nord-est şi în zona de munte, iar în sud-est va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă mai importante.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.