Avocatul care a omorât 2 oameni la Granit a fost condamnat la închisoare

Avocatul care a omorât 2 oameni la Granit a fost condamnat la închisoare

Tribunalul Iași l-a condamnat pe avocatul care a provocat accidentul mortal de la Granit.

Victor Axinte a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare, pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

Mama lui Lucian Vieriu (mort în accident) va primi suma de 460.000 de lei, cu titlul de daune morale, iar sora Alexandrei Viliche (decedată în urma accidentului) – 360.000 de lei, cu titlul de daune morale.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Accidentul tragic produs in cursul serii de 22 martie 2017 s-a soldat cu moartea unui bărbat. Accidentul s-a produs in intersecția Granit – zona Bularga. Mai multe persoane au fost rănite în urma impactului, iar două persoane au decedat.

După coliziunea violentă, autoturismul șoferului vinovat a mai parcurs o distanță de aproximativ 150 de metri după care a intrat într-un copac.

Victor Axinte a consumat alcool, s-a urcat la volan și a provocat accidentul în urma căruia au murit 2 tineri, de 26 și 36 de ani. Potrivit datelor oficiale, alco­olemia stabilită de anchetatori în cazul lui Axinte a fost 2,05 la mie în sânge. Această valoare a fost calculată retroactiv după ce cele două probe de sânge au relevat valori mai mici.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.