Avocatul care a produs accidentul de la Granit, condamnat definitiv

Avocatul care a produs accidentul de la Granit, condamnat definitiv

Avocatul iesean Victor Ion Axinte, care a produs accidentul de la Granit, în care doi tineri şi-au pierdut viaţa, a fost condamnat definitiv la 5 ani si 10 luni de inchisoare, de catre instanţa supremă (ICCJ). Sentinţa este definitivă.

În prima instanţă, tânărul avocat ieşean a fost condamnat la 5 ani şi 10 luni de închisoare. Axinte este arestat din luna martie.

În data de 22 martie, Victor Ion Axinte s-a deplasat către Pensiunea „La Cumătru“ din Bucium în jurul orei 19.00. Avocatul era însoţit de iubita sa, Daniela Celpan, şi un alt cuplu, soţii George şi Elena T. Cei patru au mers la restaurant pentru a sărbători ziua de naştere a lui George T. Avocatul Victor Ion Axinte a spus la audieri că a băut 5-6 pahare cu vin, şi acelea în combinaţie cu apă minerală, luând apoi decizia de a merge cu maşina personală spre domiciliul din Păcurari. În jurul orei 23.22, maşina condusă de avocat, marca Toyota Corolla, a lovit maşina în care se aflau Lucian Vieriu şi Alexandra Viliche. Viteza extrem de mare, de aproximativ 155 de kilometri la oră, a făcut ca maşina în care se afla avocatul şi iubita sa să se oprească într-un copac de la o distanţă de 200 de metri de locul accidentului. După ce poliţia a ajuns la faţa locului, avocatul a fost transportat la spital, acolo unde i s-au prelevat două probe biologice. Valorile acelor probe au fost de 1,95 şi 1,85, ceea ce însemnă că alcoolemia bărbatului era în descreştere. Un calcul retroactiv al IML a stabilit valoarea alcoolemiei la 2,05 la mie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.