Bă, băbăeţ’, da’ cum a reuşit Mihăiţă să vă înmoaie?

Bă, băbăeţ’, da’ cum a reuşit Mihăiţă să vă înmoaie?

Pe 25 noiembrie, un „Puls” publicat de Ziarul de Iaşi ne ameninţa cu dezvăluiri despre primarul Mihai Chirica, programate pe la începutul acestei săptămânii. Ziceau atunci eternii deontologi de la Ziarul de Iaşi: „… nu ne-a luat ăsta de proşti chiar pe toţi? Ei bine, hai că-i arătăm noi la începutul săptămânii viitoare că treaba nu stă deloc aşa. Staţi deci pe-aproape, ca să vedeţi cum îl trimitem noi departe!

„Începutul săptămânii” a trecut, însă Ziarul de Iaşi nu a publicat nimic, motiv pentru care ne întrebăm, cumva retoric, bă, băbăeţ’, da’ cum a reuşit Mihăiţă să vă înmoaie? Sau aveţi o altă percepţie despre timp, diferită de cea a majorităţii, şi la voi începutul se confundă cu sfârşitul?

Trecând, însă, peste „neînţelegerile” temporare, promiţătorul „Puls” scris de Ziarul de Iaşi îl face pe Mihai Chirica într-un fel în care parcă ţi-e şi ruşine să-l citezi. O mostră ar suna cam aşa: „Păi cum poţi să spui tu, băi ţâcă, atunci când eşti acuzat de golănii pe faţă ce miros a şpagă de la o poştă, că de fapt împricinatul n-are şapcă?” Iar invectivele nu s-au oprit aici: „Aşa că, din nou: băi ţâcă, ia pune mâna repejor şi maturizează-te, că schimbăm foaia cu tine cât ai zice peşte. Că analfabeţi funcţional am mai văzut. Cât ăi fi tu de şef de promoţie!”

Ei, când citeşti aşa ceva şi te mai gândeşti şi la faptul că la mijloc e chiar primarul Iaşiului, te aştepţi ca floarea vestită a jurnalismului ieşean să se ţină de cuvânt şi să publice… ceva! În loc de „ceva”, Ziarul de Iaşi a publicat … nimic! Motiv pentru care ne vedem obligaţi, din nou, să întrebăm: „bă, băbăeţ’, da’ cum a reuşit Mihăiţă să vă înmoaie?

Dar să nu disperăm! În general, „dentologia” celor de la Ziarul de Iaşi este atât de ambiguă încât ne permite să aşteptăm începutul… lunii viitoare! Până atunci, însă, încheiem tot cu un citat desprins din Ziarul de Iaşi: „Nu ţi-e oleacă ruşine că ne iei de proşti şi pe noi, şi laolaltă cu noi un oraş întreg de oameni care au şi creier?” (era vorba despre Mihăiţă, normal)!

Aşa arată „Pulsul” publicat de Ziarul de Iaşi:

„Unu la mână: bă Mihăiţă, băbăete, maturizează-te odată!

Băbăeţ’, noi atâta tupeu şi nesimţire câtă am văzut că are premarele Mihăiţă rar ne-a fost dat să vedem în ultimii aproape 30 de ani, de când mâncăm o pâine ca vai de ea din presă, pe lângă politichia de Bahlui şi de Dâmboviţa.

Deci, haideţi mai întâi să vă povestim faptele! Un coleg de breaslă face o anchetă frumoasă şi descoperă că Mihăiţă deţine pe o firmă a fratelui muncitor o vilă undeva la munte, ce face numai aşa la prima strigare vreo 200.000 de iepuroi.

O chestiune mişto, ce să mai discutăm. O preluăm şi noi, apoi mai punem ceva peste şi arătăm că şi vila în care stă acum, şi vila pusă pe copii, au  o mare problemă, nu vi se pare?

Totul ca să poată el să defileze în campanie spunând la tot boborul pesedist care l-a votat atunci că el e sărac şi cinstit, deţinând doar un amărât de apartament confort trei scăzut. Boon: ce face Mihăiţă al nostru la o aşa lovitură?

Face conferinţă de presă în care vorbeşte despre faptul că ziaristul în cauză se răzbună pe el de fapt, pentru că acuma ceva ani l-a prins cu chiria neplătită la un apartament DAFIS în care stătea, şi de aici toat’ dandanaua.

Băbăeţ’, spuneţi şi voi: Mihăiţă ăsta e întreg la cap, om maturizat intelectual, sau e tehui tot timpul de la nopţile pierdute? Păi cum poţi să spui tu, băi ţâcă, atunci când eşti acuzat de golănii pe faţă ce miros a şpagă de la o poştă, că de fapt împricinatul n-are şapcă?

Nu ţi-e oleacă ruşine că ne iei de proşti şi pe noi, şi laolaltă cu noi un oraş întreg de oameni care au şi creier? Ce treabă avem noi cu problema unui anume cetăţean, fie el şi ziarist? Noi vrem să ştim care-i treaba cu firma aia a lu’ fra’tu de care ăla sireacu’ habar n-are, deşi are vilă pe ea.

Şi nu faptul că cineva are un proces de evacuare, de care, zău, chiar nu ne interesează şi nu vedem motiv pentru care ne-ar interesa. Aşa că, din nou: băi ţâcă, ia pune mâna repejor şi maturizează-te, că schimbăm foaia cu tine cât ai zice peşte. Că analfabeţi funcţional am mai văzut. Cât ăi fi tu de şef de promoţie!

Doi la mână: iaca şi nişte socoteli

Alea de mai sus, aşa, numai din punct de vedere moral vorbind.

Dar, doi la mână: spuneţi şi voi câtă glagorie politică poţi să ai la bilă ca tu, când eşti acuzat de tunuri de milioane şi de faptul că lucrezi cu toţi mafioţii imobiliari care ţi-au dănţuit la cumătrie, şi când ştie un târg întreg că eşti amic la toartă cu buhaiul şantajist Ghihocel, negul infect de pe faţa afacerilor urât mirositoare din târg, iar tu să spui că cel care te atacă şi spune public toate astea o face pentru că l-ai dat în judecată pentru o chirie restantă de câteva sute de lei.

Ziceţi şi voi: nu ne-a luat ăsta de proşti chiar pe toţi? Ei bine, hai că-i arătăm noi la începutul săptămânii viitoare că treaba nu stă deloc aşa. Staţi deci pe-aproape, ca să vedeţi cum îl trimitem noi departe!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.