Bârlădenii vor vedea eclipsa parțială de Lună din stradă!

Bârlădenii vor vedea eclipsa parțială de Lună din stradă!

În această seară are loc o eclipsă parțială de Lună, cu magnitudinea de 0.2464 (24.64%). Eclipsa se observă din Europa, Africa, Asia și Australia, maximul va fi la ora 21:20 (ora de vară a României).

Cu prilejul eclipsei parțiale de Lună, Observatorul Astronomic și Astroclubul „Perseus” al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza o activitate de popularizare și promovare a astronomiei în rândul publicului.

Programul va fi următorul:
Ora 19.00 – prezentare publică la sediul Observatorului Astronomic, str. Republicii nr. 235. Cei interesați vor avea ocazia să afle mai multe informații despre modul în care se produc eclipsele de Lună.
Între orele 20:30 și 23:00 – se va observa eclipsa parțială de Lună din stradă, prin intermediul unui telescop, ce va fi special adus de la Observatorului Astronomic. Locația este zona parcului „Victor Ion Popa” (pe trotuar la strada principală).
În același timp, dacă condițiile meteo vor permite, eclipsa parțială de Lună va fi transmisă live, cu ajutorul telescopului principal de la sediul Observatorului Astronomic. Transmisia va fi pe pagina oficială a Planetariului și a Observatorului Astronomic: www.facebook.com/astrobarlad. Se va încerca o transmise live și pe site-ul AstroBârlad (www.astrobarlad.wordpress.com) și pe site-ul Muzeului „Vasile Pârvan” (www.muzeuparvan.ro).

Organizator: Ciprian Vîntdevară, telefon 0729074193.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.