Bătălia comunicatelor: Maricel Popa vs Marius Bodea

Bătălia comunicatelor: Maricel Popa vs Marius Bodea

În urma unui comunicat semnat de președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, drept răspuns la acuzațiile deputatului liberal Marius Bodea pe tema anulării curselor aeriene Iași – Cluj – Timișoara, acesta din urmă a venit cu o nouă replică.

Printre altele, Marius Bode a lovit dur în liderii PSD Iaşi, afirmând că amândoi sunt „erori politice și administrative”.

Redăm cele două comunicate:

Marius Bodea: „Jos labele de pe Aeroport, domnule Maricel Popa!”

„1. Constat ca a răspuns președintele PSD Iași și nu președintele CJ Iaşi. Mai are Județul Iași reprezentant sau întrebăm la PSD dacă au găsit o altă variantă mai puțin nefericită decât domnul Popa?

  1. Împreună cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomnitei , am început și finalizat proiectul dezvoltarii si modernizarii Aeroportului Iasi, pe care azi îl distruge Maricel Popa. Asta am făcut eu concret pentru Iași, domnule Popa! Este o realizare de care beneficiază toți ieșenii și toți cei din regiunea Moldova. Acest proiect a fost și este, în continuare, o poveste de succes în administrația românească lăudată chiar de către Comisia Europeană și șefii aviației mondiale!
  2. Maricel Popa nu a reușit sa facă nimic concret pentru Iaşi, doar veșnica laudă că aduce bani!Nimenii nu vede acești bani, nimeni nu confirma poveștile! Unde sunt proiectele finalizate din acești bani? Unde e autostrada, domnule preşedinte al PSD Iaşi? Unde sunt sumele din buget alocate Iaşului echitabil când ne plânge de milă toată țara?
  3. Mă preocupă absolut toate problemele Iașului, nu numai ale Municipiului Iași! Nu o să îi ofer confortul domnului Maricel Popa de a mă preocupa doar de derapajele primarului Chirica. Amândoi sunt două erori politice și administrative, lor le datorăm umilirea noastră de către guvernul PSD-ALDE!
  4. Sunt în legătură cu companiile aeriene, așa cum am declarat, și garantez că decizia suspendării cursei Timişoara – Iaşi – Cluj a fost luată și din cauza a ceea ce întâmplă astăzi cu Aeroportul Iasi. Zborul Iași – Cluj ar fi putut fi menținut pe mai departe, iar actuala configurație în triunghi ar fi putut fi  sau înlocuită cu traseul aerian Iasi-Arad-Cluj (oraşul Arad fiind la 30 km pe autostradă de Timișoara).
  5. Jos labele de pe Aeroport, domnule Președinte PSD Maricel Popa!
  6. Jos labele de pe Aeroport domnule Președinte al CJ Iași Maricel Popa!”

Marius BODEA, Președintele Organizației Municipale PNL Iași

Deputat PNL Iași

 

Maricel Popa – Comunicat de presă

„Având în vedere declarațiile de presă lansate în spațiul public de către domnul deputat Marius Bodea țin să fac unele precizări:

Observ că disperarea domnului deputat atinge cote inimaginabile. După ce, nu cu mult timp în urmă era focusat, fără succes, pe problemele municipiului Iaşi, acum, domnul Bodea se pare că îşi îndreaptă, din nou, atenţia spre Aeroportul Iaşi, Consiliul Judeţean şi persoana mea.

Înţeleg perfect faptul că neavând proiecte, neavând realizări palpabile nu are despre ce să vorbescă şi atunci inventează „can-can”-uri de presă. Ceea ce încearcă acum este o nouă dovadă de pur amatorism şi imaturitate politică. Notorietatea se câştigă prin fapte şi lucruri concrete, nu prin minciuni sfruntate! După părerea domnului deputat şi dacă pe aeroportul din Iaşi nu aterizează avioane supersonice tot Maricel Popa este vinovat!

Blue Air este o societate respectabilă, cu manageri performanţi care nu avea nevoie să-şi ascundă deciziile în faţa opiniei publice.  În comunicatul Blue Air se vorbeşte foarte clar despre o problemă apărută între Aeroportul Internaţional din Timişoara şi companie. Citez:

„Stimaţi pasageri, din cauza fricţiunilor create de către Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara suntem nevoiţi să vă informăm asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timişoara-Iaşi-Cluj cu efect imediat. Este păcat ca după o lungă colaborare să ajungem într-un asemenea punct, dar se pare că prezenţa companiilor româneşti pe piaţa din România deranjează din ce în ce mai tare. Operarea zborurilor pe acestă rută se suspendă începând cu data de 17 Februarie 2018”.

De altfel, aceste fricţiuni au fost recunoscute şi de catre managerul Aeroportului Traian Vuia din Timişoara: „M-a surprins că au vorbit de fricţiuni. Ştiu ce i-a deranjat. Conform contractului, conform disciplinei financiare, când avem clienţi care nu îşi achită datoriile automat se emit somaţii de plată. Tocmai ce am emis acea somaţie de plată, care probabil a derajat pe cineva din compania Blue Air”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.

Faptul că între Aeroportul Iași și Compania Blue Air nu există tensiuni cum sunt cele de la Timișoara, se datorează actualului Consiliu de Administrație și actualei conduceri a Aeroportului care au știut cum să soluționeze problemele de natura economică cu această companie.

Vom face tot ceea ce depinde de noi, conform prevederilor legale, pentru ca legăturile aeriene cu Timişoara şi Clujul să nu fie suspendate definitiv. Sperăm ca această problemă să fie remediată în cel mai scurt timp şi părţile implicate să ajungă la un acord de colaborare”.

Maricel Popa,

Preşedintele PSD Iaşi

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.