Bebeluși din Botoșani, morți în condiții suspecte

Bebeluși din Botoșani, morți în condiții suspecte

Doi bebeluşi, de doar trei luni şi un an jumătate, au murit sub ochii părinţilor. Ambele cazuri au avut loc vineri dimineaţă, iar legiştii încearcă să stabilească motivele pentru care au decedat.

Primul caz a avut loc într-o familie din Botoşani. La şase, mama a văzut că bebeluşul nu mai respira. Speriată, aceasta şi-a trezit soţul, cei doi sunând imediat la 112, văzând că micuţul nu mai respiră. În scurt timp, la faţa locului a fost trimis un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), cadrele medicale încercân să acorde primul ajutor.

„Imediat au fost începute maneverele de resuscitare şi copilul a fost transportat la Secţia de Pediatrie, unde s-a continuat protocolul în astfel de situaţii. Din păcate, pacientul nu a răspuns manevrelor, fiind constatat decesul”, a precizat medicul Liviu Stan, din cadrul SJA Botoşani.

Câteva ore mai târziu, un alt copil a ajuns la spital în stare critică. Cadrele medicale au fost chemate în localitatea Rădeni, comuna Frumuşica, unde un băieţel de un an şi jumătate, a avut nevoie urgentă de îngirjri medicale. Copilul era extrem de anemic, aproape de rahitism, iar în momentul în care au ajuns cadrele medicale de la Ambulanţă, acesta abia mai respira. Ambulanţa l-a transportat pe micuţ la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean.

„Din păcate, starea copilului era foarte gravă. Avea o valoare a hemoglobinei de 1,8, în condiţiile în care normal este 11-14. S-a făcut tot posibilul, dar din păcate a decedat”, a spus un asistent din cadrul Secţiei de Pediatrie a SJU.

Ambele cazuri au fost preluate de medicii legişti, care urmează să afle cu exactitate cauzele deceselor, despre aceste situaţii fiind informaţi şi reprezentanţii Protecţiei Copilului.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.