Beneficii incredibile pentru sucul de struguri

Beneficii incredibile pentru sucul de struguri

Sucul de struguri reprezintă un leac ce nu poate fi comparat cu nimic altceva. În antichitate, de exemplu, sucul de struguri era unicul preparat care putea trata ficatul şi regenera celula hepatică.

Sucul de struguri cu reale calităţi terapeutice nu este extractul care începe a fermenta, ci extractul nefermentat. Acest extract poate fi obţinut fie prin utilizarea unor inhibitori naturali de dezvoltare a microorganismelor, fie prin fierbere, pentru că se distrug aceste microorganisme care provoacă fermentaţia, iar enzimele, care suportă temperaturi înalte, se păstrează. Chiar dacă prin fierbere unele calităţi ale sucului se pierd, majoritatea lor rămân. Este indicat să nu se utilizeze aspirină sau alte chimicale.

Citeşte şi „Câte pesticide se găsesc în fructele şi legumele pe care le consumăm?”

În sucul de struguri sunt foarte multe elemente care stimulează vitalitatea organismului şi, în general, funcţia hepatică. Secretul este, însă, dozajul acestui suc în funcţie de pacient. În caz de boală sunt concentraţii diferite, iar când se ajunge la o anumită cantitate, se revine la doza iniţială. Sucul de struguri este un elixir de sănătate pentru copii şi, mai ales, pentru femeile gravide. Are foarte multe polizaharide, fiind util în regenerarea unor procese vitale. Este indicat pentru funcţia creierului. Poate stimula pancreasul în producerea de insulină, fiind foarte util în cazuri de diabet, dar numai cu un dozaj şi o compoziţie corespunzătoare, în funcţie de bolnav.

Nu este bine să fie administrat la sugari şi la copiii mici. Se poate consuma începând cu vârsta de 3 ani. Dacă un copil ar lua câte 150 ml de suc de struguri în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, ar fi mai sănătos din punct de vedere al sistemului nervos şi al funcţiilor creierului. Cât despre adulţi, sucul de struguri este cel mai bun scut şi cea mai bună profilaxie în faţa bolilor, fiind supranumit şi „lapte vegetal”.

Citeşte şi „Este bine să folosim aţa dentară?”

Într-o cură de purificare şi dezintoxicare a organismului se beau 1 – 1,2 litri de suc nefermentat, timp de câteva zile consecutiv.

Conservarea acestui suc se face simplu, prin închiderea ermetică a recipientului în care este pus.

Un comentariu la "Beneficii incredibile pentru sucul de struguri"

  1. Pingback: Degetul mare vă trădează personalitatea | Nord Est News

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.