Bilanțul ultimei dezbateri dintre Clinton și Trump

Bilanțul ultimei dezbateri dintre Clinton și Trump

Candidații la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton și Donald Trump, s-au întâlnit miercuri seara pentru cea de-a treia și ultima dezbatere în direct din campania electorală, înaintea alegerilor din 8 noiembrie.

Întreaga dezbatere a fost semănată cu atacuri reciproce și declarații surprinzătoare. Republicanul Trump a sugerat că ar putea respinge rezultatul alegerilor, în timp ce democrata Clinton a pomenit numele României într-o discuție despre avorturi și legalizarea sau interzicerea lor.

Evenimentul, cu durata de 90 de minute, s-a concentrat mai mult pe politică decât dezbaterile precedente. În timp ce Trump a acuzat echipa de campanie a lui Clinton că a orchestrat o serie de acuzaţii de agresiune sexuală care îl vizează, Clinton a spus că va creşte taxele pentru cei bogaţi, pentru a finanţa programul guvernamental de securitate socială la pensie, sugerând că Trump ar putea încerca să caute o cale pentru a evita să plătească taxe mai mari.

Dezbaterea a mai abordat subiecte precum: imigranții, economia americană sau  Curtea Supremă.

Potrivit unui sondaj realizat de CNN, aproximativ 52% dintre alegătorii întrebaţi au spus că fostul secretar de stat a câştigat dezbaterea, în timp ce 39% sunt de părere că republicanul a avut o prestaţie mai bună. Dezbaterile precedente au fost căștigate de Hillary Clinton.

Dezbaterea a fost transmisă de marile rețele de televiziune din America și din întreaga lume și găzduită de Universitatea din Las Vegas, metropola jocurilor de noroc și divertismentului din statul Nevada. Moderatorul acesteia a fost jurnalistul Chris Wallace de la televiziunea Fox News, al cărei public este în special de dreapta.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.