Blestemul Bacăului

Blestemul Bacăului

Angajaţii Companiei Regionale de Apă Bacău au anunţat că vor intra în grevă de avertisment pe 26 iunie şi vor opri apa în oraş timp de două ore, între 10.00 şi 12.00. Mai mult în cazul în care li se vor tăia salariile, aşa cum sunt ameninţaţi de conducere, sindicaliştii anunţă că în această vară Bacăul va avea parte de întreruperi frecvente de apă rece

Conflictul de muncă declanşat în interiorul Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) este pe cale să degenereze. Ioan Bejan, directorul companiei, i-a notificat deja pe angajaţi că de la 1 iulie 2017 salariile se vor micşora cu 16%. În aceste condiţii, sindicaliştii nu au semnat Contractul Colectiv de Muncă şi cer ca salariile să rămână la nivelul actual (salariul minim încasat este 1.450 lei, iar salariul maxim care îi revine unui şef de compartiment este de 4.495 lei).

Noi nu am cerut mărire de salariu! CRAB a ieşit pe plus în fiecare an, însă, de când a fost numit la conducerea societăţii directorul Ioan Bejan, poate am ieşit pe minus. Noi am cerut menţinerea salariilor, iar ei vor să ne reducă salariile. Noi nu facem negociere, noi facem conciliere!”, a declarat Constantin Neculcea, lider de sindicat, în Deşteptarea.

Sindicaliştii sunt hotărâţi să lase oraşul fără apă dacă conducerea CRAB şi Primăria Bacău aprobă reducerea salariilor. Procedura declanşării conflictului de muncă a fost anunţată deja la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău.

Aceste noi întreruperi anunţate vin ca un blestem peste locuitorii Bacăului, după ce în ultimii ani ţevile care aprovizionează municipiul s-au spart de mai multe ori şi au produse crize de alimentare cu apă care s-au întins pe durata mai multor zile.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.