Botoșănenii au datorii foarte mari la plata căldurii

Botoșănenii au datorii foarte mari la plata căldurii

Botoșănenii care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire au datorii foatre mari către societatea de termoficare, Modern Calor.

Astfel, în primele șase luni ale anului societatea avea de recuperat  de la populaţie 5.318.237 lei la aceștia adăugându-se 178.075 lei, de recuperat de la clienţii din categoria agenţilor economici, respectiv 42.983 lei de la unităţi bugetare.

Datoriile acumulate de către botoșăneni i-a făcut pe reprezentanții societății să apeleze la măsuro coercitive de plată, cum ar fi medierea directă, acţionarea în judecată, executarea silită.

Aceste măsuri au vizat 925 de clienţi, ale căror restanţe la Modern Calor totalizau 749.839 lei, suma recuperată fiind de 457.361 lei.

Modern Calor are 10.959 de clienţi casnici, care, în primul semestru al anului au plătit 180 de lei pe gigacalorie.

Diferenţa de până la 398,28 de lei, reprezentând preţul local pentru activitatea de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei, a fost achitată de la bugetul local.

Astfel, municipalitatea botoşăneană a virat societăţii Modern Calor, în contul subvenţiei la termoficare, 6.562.600 lei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.