Botoșănenii au datorii mari la căldură

Botoșănenii au datorii mari la căldură

Societatea botoșăneană Modern Calor are de recuperat datorii de 5,6 milioane de lei de la mii de botoşăneni.

Pentru facturile emise până în octombrie 2016 s-au formulat acţiuni de recuperare în instanţele de judecată, iar facturile emise începând cu noiembrie 2016 se dau direct în executare, după parcurgerea unor etape intermediare de înştiinţare a datornicilor.

În caz de neplată la termen a facturilor, Modern Calor solicită executarea silită pentru recuperarea debitului restant, inclusiv a penalităţilor de întârziere, respectiv 0,02%/zi.

Persoanele care au datorii la Modern Calor plătesc şi cheltuielile de executare silită, însemnând taxe şi onorariul executorului, care pot dubla valoarea totală de plată.

Modern Calor asigură căldură şi apă caldă în 11.086 de apartamente. Veniturile totale ale societăţii, în perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2017 au fost de 28,416 milioane lei, cheltuielile totale fiind de 26,021 milioane lei, rezultând un profit de 2,394 milioane lei.

La Botoşani, preţul local pentru producerea energiei termice este de 363,74 de lei pe gigacalorie, în timp ce preţul de facturare pentru populaţie este de 164 de lei. Diferenţa este acoperită de municipalitate.

Anul trecut, municipalitatea a plătit o subvenţie de 10,4 milioane de lei, iar în acest an va plăti 10 milioane de lei.

Pe lângă subvenţia acordată de la bugetul local, cel puţin 1.300 botoşănenii cu venituri mici primesc şi ajutoare la încălzire.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.