Botoşănenii nu sunt interesaţi să ia bilete pentru tratament

Botoşănenii nu sunt interesaţi să ia bilete pentru tratament

Din totalul de 276 de bilete de tratament eliberate de Casa Judeţeană de Pensii Botoșani, pentru seria care a plecat pe 17 octombrie, doar 232 de bilete au fost vândute.

Dintre cele 232 de bilete, 36 sunt gratuite pentru cei care se încadrează în legile speciale, cum ar fi veteranii de război. Prioritate au cei care nu au mai fost de cel puţin doi ani la tratament pe bază de bilet eliberat de CJP. De asemenea, cei care depun cereri nu mai trebuie să aducă şi cuponul de pensii, ci să aibă o copie după cartea de identitate şi să completeze o cerere la sediul instituţiei.

Cererile intră în sistemul electronic al unităţii şi, în baza unei aplicaţii, se distribuie tichetele către beneficiari. Aceştia sunt anunţaţi telefonic sau prin poştă că au primit un bilet şi, la momentul ridicării acestuia, trebuie să aducă trimiterea eliberată de medicul de familie şi cel mai recent cupon de pensie.

Perioada de tratament este de 16 zile.

Pensionarii achită 50% din contravaloarea pensiei, iar asiguraţii 50% din contravaloarea biletului de tratament, sumele variind între 1.388 şi 1.452 de lei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.