Botoșaniul nu are bani pentru gunoi

Botoșaniul nu are bani pentru gunoi

3 milioane de euro costă în prezent relocarea gunoiului existent în vechea groapă a municipiului Botoşani. Aceasta a fost închisă în 2012, dar au rămas acolo peste 100.000 de tone de deşeuri.

Primăria spune că nu dispune de bani pentru mutarea gunoiului, însă riscă să fie amendată de autorităţile de mediu.

Primăria municipiului Botoşani s-a angajat ca, odată cu deschiderea depozitului ecologic de deşeuri de la Stăuceni, să reloce gunoiul depozitat la marginea oraşului în gropile temporare. „Costurile au crescut foarte mult pentru că am depozitat cantităţi apreciabile pe aceste depozite. Această depozitare nu s-a făcut din cauze care să ne fie imputabile. S-a întârziat foarte mult cu proiectul integrat de deşeuri la nivel judeţean, realizat cu fonduri europene. A trebuit să depozităm undeva gunoiul, o activitate cu caracter permanent, se generează în continuu, trebuia strâns. Mai mult, am ajutat şi câteva OAT-uri din judeţ şi am preluat deşeurile şi de la dumnealor.

Pentru a scăpa de această corvoadă financiară, conducerea Societăţii Urban Serv a făcut demersuri la Ministerul Mediului şi a solicitat închiderea fără a mai fi necesară relocarea deşeurilor, ci doar neutralizarea lor pe actualul amplasament. Solicitarea are la bază faptul că şi în alte oraşe din ţară există spaţii de depozitare temporară a deşeurilor”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului Botoșani.

Municipalitatea botoşăneană şi Societatea Urban Serv ar fi trebuit să rezolve problema deşeurilor din zona Rediu până pe 30 iunie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.