Burse pentru elevii din învăţământul tehnic şi dual

Burse pentru elevii din învăţământul tehnic şi dual

Elevii din şcolile ieşene tehnologice ș idin învățământul dual vor beneficia anul acesta de o serie de burse care să vină în sprijinul acestora.

„Agenţii economici şi firmele în cadrul cărora se efectuează stagiile de practică îi pot angaja pe elevii din învăţământul dual, cunoscându-i şi formându-i în această etapă. Sunt bani europeni pentru educaţia ieşeană, bani importanţi, iar efectele le vedem şi se vor concretiza la nivelul acestor comunităţi atent selectate“, a spus inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş.

Aceşti elevi din învăţământul dual, la nivelul judeţului Iaşi fiind 5,5 clase cu 148 de locuri, dintre care au fost ocupate 139, vor beneficia şi de o bursă din partea agentului economic în cadrul căruia realizează stagiile de practică.

De asemenea, pentru învăţământul tehnic vor fi acordate şi burse profesionale, în valoare de 200 de lei, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean estimând că vor beneficia de aceste burse profesionale 6.700 de elevi.

În cazul tinerilor din învăţământul liceal, aceştia vor beneficia de programul „Bani de liceu“, scopul programului fiind împiedicarea abandonului şcolar în cazul copiilor din familii cu venituri modeste. Mai exact, aceşti tineri vor beneficia de burse de 250 de lei lunar, condiţia principală fiind aceea ca veniturile pe membru de familie să nu depăşească 500 de lei. De asemenea, elevii beneficiari vor trebui să nu aibă absenţe sau să aibă note mici la purtare.

Elevii ieşeni vor beneficia şi de decontul transportului, în limita a 50 km, iar dacă distanţa este depăşită, atunci în limita a maximum 8 călătorii pe semestru.

De asemenea, vor fi acordate vouchere pentru achiziţionarea de calculatoare, fiind prognozaţi 312 beneficiari la nivelul judeţului în cadrul programului Euro 200.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.