Căldura a băgat zeci de botoşăneni în spital

Căldura a băgat zeci de botoşăneni în spital

Temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut ca zeci de botoşăneni să ajungă la spital cu probleme medicale. Vineri, în decurs de câteva ore, au fost peste 10 cazuri de personae care acuzat probleme din cauza caniculei.

Unul dintre cazuri a fost cel al unei fete, în vârstă de 14 ani, care a leşinat, în timp ce se afla la cumpărături în bazarul din municipiul Botoşani. Tânăra acuza o stare lipotimică, fiind stabilizată şi ulterior transportată la Urgenţe Pediatrie. Tânăra le-a povestit medicilor pediatri că nu a mâncat nimic iar, când se afla în bazar, a simţit că nu se mai poate ţine pe picioare.

În oraş, zeci de oameni au făcut cozi la cişmele şi la fântâni pentru a-şi umple sticle cu apă sau pentru a se uda. Şi farmaciile dotate cu aer condiţionat au fost folosite ca spaţiu de refugiu.

Primăria Botoşani a amenajat mai multe puncte de prim ajutor dotate cu 1.500 de litri şi 3.000 de pahare de unică folosinţă, acestea fiind amplasate la Casa Cărţii, în faţa Direcţiei de Taxe şi Impozite, în Centrul Vechi şi la sediul Crucii Roşii.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.