Camere video de aproape 55 milioane de lei, la Iași

Camere video de aproape 55 milioane de lei, la Iași

Primăria Iaşi vrea să cumpere sute de camere video cu 55 de milioane de lei, acestea urmând să fie amplasate în parcuri, pieţe aglomerate, spitale, şcoli şi zone de agrement.

Reprezentanţii municipalităţii ieşene declară că 333 de adrese vor fi monitorizate permanent, în special parcurile, esplanadele, intrările şi ieşirile din oraş, spitalele, şcolile, grădiniţele, liceele, pieţele agroalimentare, parcurile de joacă pentru copii şi zonele de agrement. Propunerea urmează să fie discutată la şedinţa de luni, 19 februarie, a Consiliului Local.

Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 54,6 milioane lei, iar sistemul de supraveghere ar urma să fie realizat în doi ani. Autoritările susţin că imaginile de pe camere vor fi arhivate pentru folosirea acestora ca mijloc de probaţiune. De asemenea, este nevoie de camere video pentru reducerea timpului de transmitere a evenimentelor. Prin intermediul reţelei de supraveghere, vor fi monitorizate permanent zonele publice pentru reducerea infracţionalităţii, obiectivele turistice, maşinile, etc.

Principala soluţie tehnică de realizare a investiţiei o reprezintă un sistem de supraveghere integrat digital, folosind camere video digitale si reţea de comunicaţii IP. Atât camerele video, cât si reţelele de comunicaţii vor fi instalate pe domeniul public.

Centrul de tele-supraveghere pentru sistemul integrat propus va fi instalat într-o clădire aflată în proprietatea Primăriei Iaşi, spaţiul urmând să fie dezvoltat şi echipat corespunzător.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.