Camionul care merge mai repede ca o maşină sport VIDEO

Camionul „The Iron Knight” cântăreşte mai mult de 4,5 tone, însă poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde. De asemenea, poate atinge o viteză maximă de 276 km/h.

Volvo a proiectat un vehicul de mare tonaj pentru a bate recordul de vitează al unui camion. Botezat „The Iron Knight” (cavalerul din fier), mastodontul accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde şi a repurtat deja o primă victorie: a parcurs 500 de metri în 13,71 secunde şi un kilometru în 21,29 secunde, un timp apropiat de cel pe care-l scoate un Porsche 911 GT3 RS (20,5 secunde).

Recordul este în curs de validare de către FIA (Federaţia Internaţională a Automobilului) şi a fost stabilit de pilotul suedez Boije Overbrink. Spre deosebire de precedentul record stabilit de un camion, „The Iron Knight” cântăreşte mai puţin cu 1.000 de kilograme şi posedă 600 cai putere în plus.

Citeşte şi Fabuloasa istorie a brăduţului pentru maşină VIDEO”

Camionul dezvoltat de Volvo dezvoltă 2400 CP (putere maximală) la o greutate de 4,5 tone. Pentru a putea atinge astfel de performanţe, camionul este echipat cu pneuri speciale.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.