Caravana Unirii, cu autobuze în culorile drapelului național

Caravana Unirii, cu autobuze în culorile drapelului național

Duminică, 1 iulie, la ora 11.00, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, va avea loc evenimentul Caravana Unirii dedicat Centenarului României.

Manifestările vor debuta cu un concert al Fanfarei Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.

Trei autobuze ale Companiei de Transport Public Iași au fost personalizate exterior în culorile drapelului național, fiecare dintre vehicule purtând câte o culoare a tricolorului.

Proiectul readuce în prim-plan statutul de capitală națională a Iașului în perioada 1916 – 1918, la Iași fiind puse bazele unirii ce a condus la formarea României Mari. Pe fiecare laterală a autobuzelor se regăsește mesajul „Iașul salută România Mare!”.

Pe caroseriile autobuzelor sunt reprezentate 100 de simboluri sugestive pentru momentele istorice de referință ale neamului românesc precum și pentru realizările românilor de-a lungul timpului. Saloanele autobuzelor sunt transformate în galerii expoziționale neconvenționale, care includ variate informații și materiale foto-video. Autobuzul Albastru găzduiește o expoziție dedicată evenimentelor istorice din 1916-1918, în Autobuzul Galben sunt realizate proiecții video cu filme documentare istorice, iar în Autobuzul Roșu sunt prezentate explicațiile celor 100 de simboluri.

„Caravana Unirii” va străbate teritoriul României Mari, poposind în marile orașe reședință de județ, dar și în orașele Chișinău și Cernăuți, în prezent parte a Republicii Moldova, respectiv a Ucrainei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.