Căsătorii în aer liber, la Iași

Căsătorii în aer liber, la Iași

Contra unei taxe speciale, cuplurile se vor putea căsători în afara sediului Stării Civile. Tariful ajunge la 1.000 lei, iar una dintre condiţii este ca intervalul de programare să nu depăşească 45 de minute.

Perioada de timp acoperă atât oficierea, cât şi deplasarea la următorul loc unde ofiţerul de stare civilă este aşteptat.

Totodată, o altă condiţie importantă vizează faptul că nu se oficiază căsătorii în restaurante sau în diverse alte locuri de alimentaţie publică.

Serviciul din subordinea municipalităţii va asigura oficierea căsătoriei în afara sediului în aproape fiecare zi din săptămână, dar după un program diferit: 17.00 – 19.00 (luni, marţi, miercuri), 15.30 – 17.30 (vineri), 15.00 – 19.00 (sâmbătă, în funcţie de programul oficierilor de la sediu) şi 14.00 – 16.00 (duminică).

Taxa specială va fi introdusă după ce un regulament în acest sens va fi aprobat în şedinţa Consiliului Local (CL), document care ar putea intra în dezbatere chiar la sfârşitul lunii octombrie. Potrivit regulamentului, ofiţerul de stare civilă va prelua şi va transporta registrele şi certificatele de căsătorie de la sediul Stării Civile la locul stabilit.

„Transportul va fi asigurat de Primăria Municipiului Iaşi. Pentru asigurarea securităţii documentelor şi registrelor de stare civilă, pe parcursul deplasării, ofiţerul de stare civilă va fi însoţi de un poliţist din cadru Poliţiei Locale Iaşi“, se arată în regulament.

Pentru a putea beneficia de astfel de servicii, cuplurile trebuie să depună o cerere cu 30 de zile înainte de data încheierii căsătoriei.

Odată cu introducerea taxei pentru oficierea căsătoriei în afara sediului, Starea Civilă va modifica şi alte tarife speciale: oficierea căsătoriei sâmbătă (de la 74 la 97 lei), oficierea căsătoriei duminică (de la 194 la 255 lei) şi procesare dosar (de la 9 la 12 lei).

Veniturile din taxa specială vor ajunge în bugetul local.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.