Cât de prost s-a pregătit primăria Iași pentru aceste zile caniculare

Cât de prost s-a pregătit primăria Iași pentru aceste zile caniculare

Vineri și sâmbătă, valul de căldură care s-a abătut asupra Iașiului va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Am vrut să verificăm modul în care s-a pregătit primăria Iași pentru aceste zile și am constatat că, în afară de o multitudine de declarații sforăitoare din partea primarului Mihai Chirica, ieșenii nu primesc nimic!

Prin comparație, puteți vedea cum s-au pregătit municipii ca Bacăul sau Suceava, orașe mult mai mici decât Iașiul, dar cu primari mult mai pregătiți decât Mihai Chirica.

Primăria Iași a anunțat, pe pagina de Facebook, că se vor amplasa puncte de prim ajutor (corturi dotate cu aparate de aer condiționat mobile și dozatoare de apă) în următoarele locuri: Piața Mihai Eminescu – Râpa Galbena/Casa Studenților; Piața Unirii – la 2 Tei, lângă sediul BRD; Piața Voievozilor; Pietonal – Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt; Podu Roș – Esplanada „1001 articole”.

Cu alte cuvinte, doar 5 puncte de prim ajutor la un municipiu de mărimea Iașiului! Asta în condițiile în care Bacăul sau Suceava au câte 6 astfel de puncte.

Am verificat ieri, la diferite intervale de timp, ce se întâmplă cu așa-zisul punct de prim ajutor din Piața Unirii. Ce am văzut a fost doar un cort alb, fără nicio semnalizare și gol!!! Nu știm cum au funcționat celelalte puncte, dar sperăm că au fost și că vor fi și zilele acestea funcționale.

În rest, ne întrebăm ce se va întâmpla cu cei care, întâmplător, vor ajunge prin Tătărași, prin Copou, prin CUG, prin Păcurari sau Dacia… Și am găsit un singur răspuns: Mihai Chirica este primarul tuturor ieșenilor… din anumite cartiere!

Municipiul Suceava are mai puțini locuitori decât Iașiul, dar, cu toate acestea, are puncte de prim ajutor în 6 zone (Piața Burdujeni, Piața Angro, Bazar, Piața Mare, Piața Mică și în Parcul Central). Totodată, există un punct de prim ajutor al ISU, pe esplanada Casei de Cultură!

Municipiul Bacău, cam jumătate din Iași, are pregătite tot 6 puncte de prim ajutor. În plus, din cauza codului portocaliu, fiecare punct va beneficia și de ajutorul unui asistent. Locațiile acestor puncte sunt: Direcția de Asistență Socială (str, Ștefan cel Mare, nr 17A), Biserica Sfântu Niciolae (bulevardul Unirii, nr 4), Teatrul „George Bacovia” (str Iernii, nr 7). Primăria Municipiului Bacău (str Mărășești, nr 6), Biserica Sfântul Dumitru (Calea Republicii, nr 21), Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor (str Aviatorilor, nr 2).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.