Cât durează înregistrarea firmei la Registrul Comerţului

Cât durează înregistrarea firmei la Registrul Comerţului

Procesarea cererii de înmatriculare a unei firme sau a unei cereri de menţiuni durează, în medie, 16 ore în România, în timp ce în Belgia sau Turcia durata este de o oră, se arată în „The International Business Registers Report 2016”, citat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cea mai mică medie a timpului necesar pentru procesarea unei înmatriculări sau menţiuni, respectiv o oră, se înregistrează în Belgia, Danemarca, Slovenia şi Turcia. În România, pentru procesarea unei cereri sunt necesare, în medie, 16 ore. Partea bună, dacă există una, este anul trecut procesarea unei menţiuni dura 32 de ore.

Înmatricularea durează, în medie, 16 ore şi în Austria, Germania, Italia, Lituania şi Marea Britanie.

Cea mai utilizată metodă pentru depunerea cererilor de înmatriculare rămâne, în continuare, formatul hârtie – 28,3%, urmată de variantele electronice: imagini – 16,3%, internet – 12,1% şi date – 8,4%.

The International Business Registers Report 2016 este un studiu comparativ rezultat al colaborării organizaţiilor internaţionale ale registrelor comerţului, respectiv: ECRF (European Commerce Registers’ Forum), CRF (Corporate Registers Forum), IACA (International Association of Commercial Administrators) şi ASORLAC (Association of Registers of Latin America and the Caribbean). Raportul a reunit respondenţi din 89 de ţări, împărţite în patru categorii în funcţie de regiunea geografică în care sunt situate: Europa, Africa şi Estul Mijlociu, regiunea Asia – Pacific, precum şi America de Nord şi America de Sud.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.