Cât timp pierzi pe smartphone?

Cât timp pierzi pe smartphone?

Conform calculelor făcute de elitedaily.com, timpul petrecut zilnic pe smartphone ar fi de 119 minute, adică 28 de zile pe an.

4 deţinători de smartphone din 5 îşi utilizează aparatul în primul sfert de oră după trezire. Pentru 80% dintre ei este chiar primul lucru din zi pe care îl fac. Mulţi iau chiar şi la toaletă telefonul pentru a verifica reţelele de socializare şi a trimite mesaje.

Telefonul mobil este un aliat pentru petrecerea timpului sau pentru alungarea singurătăţii (60 de minute pe parcursul zilei). Şi înainte de culcare există oameni care se mai contectează pentru a vorbi cu prietenii sau a verifica reţelele de socializare, acest lucru nefiindu-le străin nici chiar copiilor sub 12 ani (15 minute).

Timpul necesar pentru un selfie perfect: de nouă ori pe săptămână câte şapte minute. Tinerii îşi fac de obicei nouă selfie-uri într-o săptămână.

Timpul petrecut pe reţelele de socializare, de exemplu, oferă o sumedenie de date despre ceea ce fac oamenii pe parcursul zilei, chiar atunci când nu postează nimic. Un ziarist de la cotidianul „Liberation” şi-a observat câteva zile prietenii pe serviciul Messenger al Facebook: ştia la ce oră se culcă, când se trezesc, momentele când erau în pauză şi ora la care plecau de la serviciu. Ziaristul ştia cine este acasă şi cine la locul de muncă datorită orelor la care se conectau cei vizaţi. El a constatat astfel că unul din prietenii lui suferea de insomnie, acesta fiind mirat de faptul că se putea cunoaşte calitatea somnului său numai aruncând o privire la mesageria de pe reţeaua de socializare.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.