Cătălin Ivan cere demiterea lui Dragnea

Cătălin Ivan cere demiterea lui Dragnea

Europarlamentarul ieșean Cătălin Ivan susţine, într-o postare pe Facebook, că, în şedinţa de luni, membrii Comitetului Executiv Naţional ar trebui să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului şi să solicite organizarea de urgenţă a unui congres extraordinar.

„Pentru că mâine (n.r. – luni) are loc ședința de Comitet Executiv Național, cred că este un moment foarte bun de bilanț pentru primul an de guvernare. Dacă să fii în opoziție este relativ ușor, guvernarea oferă liderilor politici șansa să-și dovedească realele calități sau, din contra, incompetența. În Cex-ul de mâine cred că ar trebui să se vorbească despre o evaluare a lui Liviu Dragnea, cel care și-a asumat această guvernare, care a fost susținut necondiționat de partid pentru a pune în aplicare ceea ce românii au votat în decembrie 2016.

Dacă din programul de guvernare s-a ales praful, nimeni nu mai știe astăzi exact ce și cât s-a realizat, agenda personală a lui Liviu Dragnea a fost urmărită cu foarte mare grijă și determinare. Anul 2017 a fost anul în care Dragnea a încercat să pună mâna pe puterea absolută în România, să scape de dosarele penale, să-și pună agoniseala din fapte evidente de corupție la adapost, să scape de orice urmă de opoziție din partid și, practic, să-și asigure libertatea, indiferent de costuri. (…)

Comitetul Executiv Național de mâine, dacă ar fi reprezentativ și ar asculta nemulțumirile și îngrijorarile membrilor de partid, despre asta ar trebui să discute. Un CEX statutar și responsabil ar fi trebuit să-i ceară demisia lui Liviu Dragnea și să organizeze de urgență Congres Extraordinar. Nu se va întâmpla însă.

Totuși, chiar și așa, 2018 va fi anul în care ne vom despărți de Liviu Dragnea”, a scris Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va întruni, luni, 8 ianuarie, de la ora 14.00, la sediul central al partidului din București.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.