Cătălin Ivan, considerat „cretinătatea săptămânii” de către UDMR

Cătălin Ivan, considerat „cretinătatea săptămânii” de către UDMR

Pentru că de ceva vreme nu prea-l mai bagă nimeni în seamă, europarlamentarul Cătălin Ivan se exprimă pe Facebook… Ce spune, Dumnezeu cu mila!

Pe 5 iunie, de exemplu, a avut o postare care a stârnit reacţii virulente din partea UDMR. „Am aflat ieri, cu totul întâmplător, despre o regulă internă a celor de la UDMR care interzice membrilor Uniunii să se căsătorească cu românce. Mai concret, un astfel de membru a trebuit să aleagă între femeia pe care o iubea, o româncă, şi activitatea politică. A ales dragostea şi a renunţat la politică. Dincolo de această parte romantică a poveştii, rămâne discuţia despre această regulă internă. Dacă se dovedeşte a fi adevărată, implicaţiile sunt foarte serioase şi multiple. Dacă cineva are mai multe informaţii, vă rog să-mi transmiteţi. Încerc să aflu şi eu între timp”, a scris Ivan pe Facebook, fără să facă nici cel mai mic efort pentru a evita cacofoniile.

În replică, preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, a răspuns pentru stiripesurse.ro într-un mod cât se poate de categoric: „Eu o încadrez în categoria cretinătatea săptămânii. Nu e adevărat, cum să fie? Fantastic. E zi liberă cumva la Parlamentul European? Nu am cum să comentez altfel. Absolut ilar”!

Aflând relativ repede de reacţia maghiarilor, Cătălin Ivan a revenit, pe acelaşi site de socializare, cu o nouă postare, extrem de penibilă, în care, cel puţin aşa crede el, îi ameninţă pe liderii UDMR cu nu ştiu ce dezvăluiri… Asta după ce şi-a turnat cenuşă în cap pentru postarea anterioară: „Se pare că au fost foarte deranjaţi unii lideri maghiari de întrebarea mea. Puteau să răspundă simplu că nu există o asemenea regulă. Am verificat, aşa cum am promis, şi se pare că nu există. În schimb, am aflat multe alte lucruri care mi-au stârnit interesul. Sunt multe alte ”cutume” pe care clasa politică românească nu le-a privit cu toată atenţia. Am devenit, brusc, foarte interesat. Cred cu toată convingerea că minorităţile etnice contribuie la îmbogăţirea culturii unui popor. Sunt parte integrantă cu drepturi depline. Sunt primul care susţine drepturile românilor de etnie maghiară. ”Derapajele” trebuie însă sancţionate, indiferent din ce parte vin. Şi aici sunt foarte multe de spus”.

Penibil este singurul cuvânt care ne vine în minte în acest moment!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.