Câte zile de închisoare a făcut Pinalti…

Câte zile de închisoare a făcut Pinalti…

Are două condamnări la activ și ar fi trebuit să facă 3,6 ani de închisoare. Dar, cu toate acestea, Gheorghe Ștefan (zis și Pinalti), fostul primar al municipiului Piatra Neamț, are șanse să scape foarte ieftin.

Pinalti a făcut până acum 566 de zile din pedeapsa de aproximativ 1.300 de zile, pentru care a fost încarcerat pe 3 octombrie 2016. Zilele petrecute efectiv în penitenciar sunt, însă, în număr de 297, la acestea adăugându-se 235 de zile petrecute în arest preventiv și 13 zile considerate ca fiind executate, grație muncii prestate în penitenciar, plus alte 21 de zile câștigate pentru participarea la activități socio-educative.

Gheorghe Ștefan a fost condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Microsoft, însă pedeapsa a fost redusă la 3,6 ani după ce Curtea de Apel Ploiești a admis o contestație la executare, formulată de avocatul fostului primar, generalul Pavel Abraham.

Ștefan a fost condamnat în luna aprilie la 3 ani de închisoare în dosarul privind finanțarea PDL, însă în luna iulie Tribunalul Prahova a constatat că faptele pentru care a fost condamnat în cele două dosare sunt concurente și a stabilit că, în urma contopirii pedepselor, va executa pedeapsa cea mai grea, de 3,6 ani de închisoare.

Între timp, Pinalti a depus o cerere de eliberare anticipată, iar Judecătoria Ploiești a admis-s pe fond, instanța motivând că Gheorghe Ștefan „a avut un comportament pozitiv, s-a îndreptat și se poate reintegra în societate, iar liberarea sa anticipată nu prezintă niciun pericol pentru colectivitate”.

Pentru a putea fi propus liberării condiționate, Gheorghe Ștefan trebuia să fi executat cel puțin o treime din aceasta, respectiv 426 de zile.

Decizia instanței din Ploiești nu este definitivă.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.