Caz de antrax confirmat în județul Botoșani

Caz de antrax confirmat în județul Botoșani

Laboratorul de analize din București a conformat în cazul vițelului găsit mort pe o pășune din comuna Trușești că este un caz confirmat de Antrax.

Minodora Vasiliu, șefa DSVSA Botoșani, a precizat că primele măsuri s-au luat imediat după ce s-a găsit cadavrul acelui vițel dar odată cu confirmarea cazului de Antrax sunt luate o serie de măsuri suplimentare în zonă.

„Am vorbit cu domnul primar și a activat unitatea locală de sprijin. Să înconjurăm acel perimetru. S-a reușit să fie ridicat de Mondeco cadavrul respectiv. Între timp, colegii mei au făcut examinarea clinică la întreaga localitate Trușești, plus în exploatație. Să vedem dacă nu avem și alte cazuri”, a spus Minodora Vasiliu, șefa DSVSA Botoșani.

O persoană care a intrat în contact cu cadavrul vițelului este în prezent internată în spital și se află sub supravegherea medicilor. Reprezentanții DSV Botoșani susțin că așteaptă rezultatele analizelor de la Institutul Cantacuzino din București. Persoana respectivă suferă de mai multe afecțiuni medicale.

„Domnul respectiv dezvoltă mai multe patologii, printre care și o ciroză urmare a unei hepatite. Avea niște pustule pe piele dar nu aveau cum să apară în decurs de câteva ore. Trebuie să fie o perioadă de incubație ca să apară ceva specific antraxului. Perioada de incubație poate fi până la 10-14 zile”, a mai precizat Minodora Vasiliu.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.