Ce ați cerut de la PSD și nu vi s-a dat, domnule deputat Petru Movilă?

Ce ați cerut de la PSD și nu vi s-a dat, domnule deputat Petru Movilă?

Despre deputatul PMP de Iași Petru Movilă se poate spune orice mai puțin că moare de grija ieșenilor!

Este un individ populist, uneori știe să speculeze așteptările oamenilor, dar în afară de asta, concret, nu este în stare să întreprindă nimic. Mai mult, ne-a cam obișnuit să iasă în public sau să apeleze la prietenii de la BZI de fiecare dată când nu-i iese ceva sau vrea să atace pe cineva.

Joi, 7 septembrie, de exemplu, a trimis un comunicat care ar fi fost lăudabil dacă nu folosea un limbaj suburban și nu demonstra că, de fapt, nu-l interesa subiectul adus în discuție, ci cu totul altceva.

„Jos labele de pe Iași!” se intitulează ceea ce a scris Petru Movilă. O formulare demnă de un parlamentar, de un reprezentant al Iașiului cultural în Parlamentul României. Și continuă: „PSD aruncă încă o dată cu noroi în ieșeni!” Este plin de metafore, acest deputat Petru Movilă!

Nu ar fi exclus ca mâine-poimâine să ne trezim că deputatul Petru Movilă va trimite comunicate în care ne va înjura fără ocolișuri doar pentru că ceva nu i-a mers lui bine. Oricum, începutul a fost făcut.

Să revenim, însă. Vrând să arate că îi pasă de ce se întâmplă la Iași, deputatul PMP Petru Movilă atacă PSD pe tema desființării Regionalei CFR Marfă. Chiar l-am fi crezut, pentru că subiectul era de interes, dacă nu ar fi continuat cu niște exemple care ne-au arătat că, de fapt, Movilă avea o altă problemă.

„Ni s-a promis demararea procedurilor pentru studiile de fezabilitate la autostrada Iași – Tg. Mureș. Nu s-a întâmplat nimic!” – zice Movilă. Culmea este că, după cum ați văzut, au început să se miște lucrurile în zona aceasta. Încet, dar se mișcă.

„Nu s-a mai întâmplat nimic în legătură cu spitalul regional de urgențe” – spune același deputat Movilă. Culmea este că a spus asta chiar în ziua în care comisarul european Corina Crețu anunța că, după întâlnirea ministrului Bodog de la Bruxelles, lucrurile vor avansa în privința Spitalului Regional.

În momentul în care știi toate acestea, dar insiști să arunci cu noroi (asta ca să cităm din clasicul Movilă), însemnă că ai o problemă. Iar deputatul Movilă are o problemă atunci când nu este servit cum trebuie (cel puțin așa spun chelnerii)!

Ca să nu ne mai lungim: ce o fi cerut, oare, deputatul Petru Movilă și nu a obținut de s-a enervat atât de tare?

Prezentăm mai jos întregul comunicat al deputatului:

„Jos labele de pe Iași !

PSD arunca încă o dată cu noroi în ieșeni ! Desființarea Regionalei CFR Marfa, aducerea unui șef de la Suceava care să conducă structura actuală și mutarea sediului la Galați ne întoarce în epoca Năstase. Din cauza luptelor interne din PSD, ieșenii sunt sacrificați din nou. Dragnea își întoarce toate armele împotriva județului Iași, desființând, rând pe rând, punctele cheie, așa cum s-a întâmplat și în cazul Inspectoratului de Stat în Construcții, în 2013, când a mutat regionala la Bacău.

‘Care este logica acestei decizii ? Când ai toate structurile regionale la Iași, comasate într-un singur punct, cu structuri gândite pentru a răspunde tuturor cerințelor unei astfel de instituții, cu infrastructura specială aferenta, cum poți să hotărăști peste noapte desființarea unei regionale care a fost dintotdeauna la Iași ? Domnilor din PSD, dacă nu doriți să ne ajutați și să investiți în Iași, măcar nu ne furați ceea ce este al nostru !

Stimați colegi din PSD Iași, treziți-vă și reacționați ! Protejați-vă județul, pentru că altfel în 2020 o să faceți campanie să deveniți parlamentari într-un județ cu două comune și 15 mii locuitori. Stimați lideri ai PSD, vă cer ca în cel mai scurt timp, adică de ieri, să anulați această decizie situată în afara oricărei normalități politice’, a declarat deputatul Petru Movilă, președintele PMP Iași.

PSD nu este la prima decizie luată în detrimentul Iașiului.

O simplă analiza arata că, cel puțin de la începutului anului, partidul aflat la putere a tratat un județ cu aproape un milion de locuitori la capitolul diverse:

* Ni s-a promis demararea procedurilor pentru studiile de fezabilitate la autostrada Iași — Tg. Mureș. Nu s-a întâmplat nimic!

* Ni s-a promis o sală de sport. În două luni de zile a dispărut finanțarea din buget

* Ni s-a promis alocarea de fonduri necesare pentru finalizarea șoselei de centură. Nu s-a întâmplat nimic

* S-au alocat cei mai puțini bani din istoria județului nostru pentru modernizarea drumurilor județene

* Nu s-a mai întâmplat nimic în legătură cu spitalul regional de urgențe”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.