Ce politician a câştigat războiul urărilor pe Facebook

Ce politician a câştigat războiul urărilor pe Facebook

O analiză a urărilor de sfârşit de an 2015 făcute de politicieni pe Facebook a scos la iveală o serie de rezultate neaşteptate. Analiza a vizat impactul demonstrat al acestor postări, la aproximativ 24 de ore după ce au fost publicate, iar indicatorii prin care s-a măsurat impactul au fost numărul de like-uri şi numărul de share-uri ale fiecărei postări.

Conform unei analize publicate recent de infopolitic.ro, au existat doar 4 politicieni care au depăşit cifra de 10.000 de like-uri: Victor Ponta, Elena Udrea, Klaus Iohannis şi Traian Băsescu. De asemenea, au existat doar doi politicieni care au depăşit bariera de 1.000 de shares: Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Victor Ponta a câştigat cursa pentru numărul de like-uri, având peste dublul celui plasat pe locul 2 – Elena Udrea.

Din punct de vedere al tipului de postări pe care politicienii luaţi în calcul pentru analiză le-au făcut cu ocazia finalului de an se remarcă următoarele:

– 8 dintre politicieni au ales să însoţească postările şi cu imagini cu mesaje de sărbători – urările efectiv sunt scurte.

– 6 dintre politicieni au postat o poză în care apare titularul mesajului.

– un singur politician – Victor Ponta – a ales să posteze o imagine în care se află alături de familie.

– mesajele lui Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu şi Dacian Cioloş au un caracter formal pronunţat, prin comparaţie cu restul mesajelor.

În ceea ce priveşte conturile de Facebook instituţionale, Infopolitic a analizat următoarele pagini politice: PSD, PNL, ALDE, UDMR, UNPR, PMP, PRU, precum şi pagina oficiala a Guvernului României.

Dintre partide, s-a remarcat faptul că PSD şi UDMR sunt singurele care nu au postat deloc un mesaj de Anul Nou!

Pagina de Facebook a Guvernului României a avut o postare cu mesaj, însă impactul acesteia este sub media postărilor publicate de partide.

Impactul postărilor instituţionale a fost semnificativ mai mic decât cel al postărilor personale, făcute de oamenii politici.victor-ponta-familia

sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.