Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a vrut să-l omoare pe tatăl fostei iubite

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a vrut să-l omoare pe tatăl fostei iubite

Bărbatul care duminică seara a împuşcat două persoane din localitatea Tabăra, județul Iași, una dintre ele fiind transportată în stare gravă la un spital din Iaşi, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi, Mihaela Apostol, a declarat luni că bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a încercat să îl omoare pe tatăl fostei prietene.

„Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi a infracţiunii de uz de armă letală fără drept, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventive”, a precizat Mihaela Apostol.

Potrivit sursei citate, conflictul dintre tânăr şi tatăl fostei iubite a fost declanşat pe fondul consumului de alcool, dar şi al unor neînţelegeri mai vechi. În drum spre casă, tânărul a mai împuşcat un consătean, care i-a ieşit în drum.

„În seara zilei de 23 iunie 2019, în jurul orei 22,30, inculpatul Sorin Chiriac, în vârstă de 32 de ani, s-a deplasat la locuinţa fostei prietene din satul Tabăra, comuna Bivolari. Pe fondul de băuturi alcoolice şi ca urmare a unor neînţelegeri anterioare inculpatul a executat două focuri cu armă letală în direcţia tatălui acesteia, în vârstă de 50 de ani, provocându-i leziuni la nivelul arterei femurale drepte, care i-a pus în primejdie viaţa. Ulterior, în drum spre casă, inculpatul a executat un foc de armă în direcţia altui consătean, în vârstă de 31 de ani, căruia i-a produs leziuni la nivelul labei piciorului stâng, fără a-i pune în primejdie viaţa”, a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iaşi.

Cele două victime au fost transportate în noaptea de duminică spre luni la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Tatăl fetei a suferit un şoc hemoragic. El prezenta plagă prin împuşcare la nivel inghinal drept cu hematom format şi leziune de arteră femurală. Mai avea două plăgi în coapsa dreaptă. A fost intubat şi ventilat mecanic şi dus în sala de operaţie a Clinicii de Chirurgie Vasculară iar ulterior transferat la Clinica de Terapie Intensivă. Cea de-a doua victimă a fost internată la rândul său la Spitalul „Sf. Spiridon”, din cauza unei plăgi prin împuşcare la antepicior, starea sa fiind stabilă.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.