Ce scria BZI despre primarul Mihai Chirica prin 2004…

Ce scria BZI despre primarul Mihai Chirica prin 2004…

Prietenia dintre cotidianul BZI și actualul primar al Iașiului este de norietate. Această prietenie este atât de strânsă, încât cei de la fițuica BZI nu mișcă un deget care să-l supere pe cel pe care l-au susținut la primăria Iași și care, spun gurile rele, nu le-a rămas dator binefăcătorilor săi.

Dacă vreți, însă, să știti care este opinia celor de la BZI (pe atunci se numeau Ziua de Iași) despre primarul Iașiului, Mihai Chirica, vă sugerăm să citiți articolul de mai jos, apărut în cotidianul sus-amintit pe date de 16 decembrie. 2004.

Textul se intitulează „ Afacerile dubioase ale directorului tehnic Mihai Chirica” și a fost scris de un anume Ovidiu Neamțu.

Printre altele, despre Mihai Chirica se spunea în felul următor: „directorul tehnic a primit o suma de bani pentru a favoriza firma Luxten Lighting in vederea incheierii unor contracte a caror valoare depaseste 6 milioane Euro. Mai mult, Mihai Chirica nu a infirmat faptul ca ar fi primit bani cu acest scop, ci a lasat sa se inteleaga ca ar fi primit mult prea putin…”

În același articol se mai vorbește despre relația lui Mihai Chirica, pe atunci director tehnic al primăriei, cu firma de construcții Conest, dar și despre privilegiile pe care Mihai Chirica i le acorda celei care avea să-i devină soție (între timp au și divorțat), Ana Maria Fodoreanu.

Suntem curioși în acest moment cum va scrie BZI zilele următoare, când scheletele din dulapul lui Mihai Chirica vor începe să iasă la iveală!

Prezentăm în continuare (fără nicio modificare) textul scris de BZI în anul 2004:

„Afacerile dubioase ale directorului tehnic Mihai Chirica

•Reparatiile la apartamentul care apartine iubitei directorului tehnic al primariei, Mihai Chirica, au fost platite de firma Conest SA care derulat contracte de peste 120 miliarde lei cu primaria.
Cotidianul ZIUA de Iasi continua prezentarea afacerilor dubioase in care este implicat directorul tehnic al primariei, Mihai Chirica. In numarul de ieri, cotidianul ZIUA de Iasi a publicat un articol in care se arata ca potrivit unor surse din primarie, directorul tehnic a primit o suma de bani pentru a favoriza firma Luxten Lighting in vederea incheierii unor contracte a caror valoare depaseste 6 milioane Euro. Mai mult, Mihai Chirica nu a infirmat faptul ca ar fi primit bani cu acest scop, ci a lasat sa se inteleaga ca ar fi primit mult prea putin. „Nu prea am primit spaga”, a declarat Chirica.
In numarul de astazi, cotidianul ZIUA de Iasi continua sa arate ca Mihai Chirica se foloseste de functia pe care o detine pentru a-si rezolva foarte multe probleme personale.
Relatii personale
Ca orice director tehnic al unei primarii, Chirica are relatii foarte apropiate cu patronii unor firme de constructii. Un caracter special il are insa relatia pe care Chirica o are cu firma de constructii Conest SA. Asta deoarece Chirica a fost inginer al SC Conest SA pana in anul 2003 cand fostul primar Simirad l-a angajat pe functia de director tehnic al primariei. De fapt Simirad avea obligatia sa-l promoveze in aceasta functie pe Chirica deoarece SC Conest SA i-a ridicat fostului primar vila de pe dealul Galata. La randul sau, patronul SC Conest SA, Constantin Orhei, avea tot interesul sa aiba un om la conducerea Directiei Tehnice din primarie deoarece avea incheiate cu municipalitatea contracte in valoare de peste 120 miliarde lei. Numai lucrarile de constructie de la piata subterana, realizate de
SC Conest SA au costat 100 miliarde lei. Cum este si normal, Directia Tehnica se ocupa cu organizarea licitatiilor pentru selectarea firmelor care vor realiza lucrarile de constructii finantate de la bugetul local. De la numirea lui Chirica pe functia de director tehnic, firmei Conest SA ii merge la fel de bine deoarece a inceput sa castige licitatie dupa licitatie chiar daca intre timp, Simirad a plecat ambasador in Cuba. La fel de bine ii merge in continuare si directorului Mihai Chirica de pe urma acestei relatii chiar daca nu mai lucreaza la SC Conest SA. Astfel, in luna octombrie a anului acesta firma Conest SA a platit lucrarile de reparatii si imbunatatiri la apartamentul situat in blocul de pe strada Anastasie Panu care apartine iubitei directorului tehnic pe nume Ana Feodoreanu. Mihai Chirica a divortat anul acesta de sotie cu care are un copil in varsta de 3 ani si, in prezent, are o relatie cu Ana Feodoreanu care este de asemenea angajata a Directiei Tehnice din primarie. „Nu stiu despre ce este vorba. Nu am nici un fel de relatie de declarat”, a declarat ieri, Mihai Chirica.
Nimeni nu stie ce atributii are Ana Feodoreanu si care este activitatea pe care o desfasoara in primarie. Probabil nici Ana Feodoreanu nu va sti ce sa scrie pe raportul de activitate pe care trebuie sa-l intocmeasca acum la sfarsit de an. La randul sau, Ana Feodoreanu a divortat de sot cam in aceeasi perioada in care Chirica a decis sa-si paraseasca sotia si copilul. Lucrarile de reparatii nu au fost efectuate direct de SC Conest SA, ci de o alta firma cu care are relatii contractuale si anume SC Vicos SRL. Iata ca Mihai Chirica stie sa-si ajute prietenii dar are si unele beneficii de pe urma lor. Cotidianul ZIUA de Iasi va continua seria dezvalurilor legate afacerile dubioase derulate de Mihai Chirica.
Ovidiu NEMTANU”

bza-chirica-1bzi-chirica-2bzi-chirica-3

https://www.bzi.ro/afacerile-dubioase-ale-directorului-tehnic-mihai-chirica-53588

Sursa foto: Facebook și BZI.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.