Ce şi cât mănâncă românii

Ce şi cât mănâncă românii

În medie, în 2015, un român a mâncat lunar 3,39 kilograme de carne şi 5,76 litri de lapte, arată Institutul Naţional de Statistică (INS).

Consumul mediu lunar de carne proaspătă pe o persoană a fost, în anul 2015, de 3,39 kg/persoană, în creştere faţă de anul 2014 cu 0,14 kg/persoană. Împreună cu preparatele din carne, acesta se ridică la 4,49 kg/persoană lunar, în creştere faţă de anul anterior cu 0,21 kg/persoană lunar, ceea ce înseamnă un consum mediu anual de 53,9 kg/persoană.

Potrivit INS, gospodăriile formate dintr-o singură persoană au cel mai bogat consum de carne (4,73 kg/persoană lunar carne proaspătă şi respectiv 6,29 kg/persoană lunar carne proaspătă şi preparate din carne).

Consumul de lapte a fost, în anul 2015, în medie lunar, de 5,76 litri/persoană (5,79 litri/persoană în 2014). În anul 2015, nivelul cel mai înalt s-a înregistrat în gospodăriile de pensionari (6,04 litri/persoană în 2014 şi 6,26 litri/persoană în 2015), iar cel mai scăzut în cele de şomeri (4,38 litri/persoană în 2014 şi 4,77 litri/persoană în 2015). Cel mai mare consum de lapte se înregistrează în gospodăriile formate dintr-o singură persoană (7,57 litri/persoană lunar).

În privinţa consumului de brânzeturi şi smântână, acesta are caracteristici similare cu cel de lapte. Acest consum este mai ridicat la gospodăriile de pensionari (1,39 kg/persoană) şi mai scăzut la cele de şomeri (0,96 kg/persoană), iar cel mai înalt nivel s-a înregistrat la gospodăriile formate dintr-o singură persoană (1,86 kg/persoană).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.