Cea mai cenzurată fotografie în China

Cea mai cenzurată fotografie în China

Oricât de bizar ar părea, cea mai cenzurată fotografie la acest început de an de către autorităţile chinezeşti este o jucărie cu chipul ursuleţului Winnie.

Fotografia îl prezintă pe Winnie la bordul maşinuţei sale şi, cu alte cuvinte, nu ar prezenta niciun motiv pentru a fi cenzurată. În realitate însă, imaginea reprezintă o caricatură recurentă a preşedintelui chinez Xi Jinping, ţintă predilectă a internauţilor pe reţeaua de socializare Weibo (echivalentul chinezesc al Twitter).

Publicată prima dată pe 3 septembrie 2015, fotografia, cu vădită tenta satirică, a fost preluată şi distribuită de zeci de milioane de utilizatori ai Weibo… „înainte de a dispărea brusc de pe reţeaua socială”, după cum relatează BFMTV.

Fotografia, în opinia internauţilor chinezi, nu face altceva decât să compare inspecţia prezidenţială a trupelor militare cu celebrul personaj de desene animate Winnie.

Odată cu accederea la putere a lui Xi Jinping, statul comunist chinez s-a arătat extrem de irascibil în materie de… bătaie de joc. Este notorie, de altfel, retragerea pe pe net a fotografiei preşedintelui chinez alături de Barack Obama, care a repurtat un adevărat succes în 2013. Internauţii chinezi au încercat şi anul acesta aceeaşi schemă, însă, nici de această dată, cenzura nu s-a lăsat foarte mult aşteptată!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.