Cea mai sângeroasă pasăre din lume

Cea mai sângeroasă pasăre din lume

Cea mai sângeroasă pasăre din lume este Geospiza difficilis septentrionalis, numită popular canarul vampir.

Pasărea este o subspecie a canarului de uscat cu ciocul ascuţit, adică Geospiza difficilis. Canarul vampir trăieşte exclusiv pe insulele Wolf şi Darwin din Arhipelagul Galapagos.

În ciuda coloritului relativ modest, negru-maroniu, pasărea iese în evidenţă datorită dietei sale. Mai exact, canarul vampir are obiceiul de a ciupi cu ciocul său ascuţit la baza penelor altor păsări, până ţâşneşte sângele. În mod curios, una din victimele predilecte ale canarilor vampiri, albatrosul cu picioare albastre (blue-footed booby), nu pare să opună rezistenţă. O posibilă explicaţie este că acest comportament provine din obiceiul canarului de a curăţa penajul altor păsări de paraziţi.

Totodată, canarii vampiri se hrănesc şi cu ouăle proaspăt depuse de alte păsări. Le rostogolesc în afara cuibului folosindu-şi picioarele şi sprijinindu-se în cioc, până le crapă de o piatră.

Ornitologii speculează că preferinţele culinare neobişnuite ale canarului vampir sunt o consecinţă a lipsei apei dulci din habitatul său. Oricum ar fi, aceste preferinţe i-au asigurat un loc în ediţia 2013 a Guinness Book, la capitolul „cea mai sângeroasă pasăre”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.