Cei mai proști hoți din lume. Cum furau și ce vindeau

Cei mai proști hoți din lume. Cum furau și ce vindeau

Caz de râsul lumii cu câțiva hoți care furau produse de firmă și le vindeau prin magazinele din România la prețuri de doi lei.

Hoții furau genți ale unui designer italian și le vindeau în magazine, inclusiv în cele din Bârlad, la prețul de 50 de lei bucata!

Ion Pintilie, un interlop din localitatea gălățeană Matca, a fost arestat recent și extrădat în Italia, unde este anchetat pentru un furt, paguba fiind de… 500.000 de euro.

Ion Pintilie și Nelu Rădulescu, și acesta tot din Galați, însoțiți de patru complici italieni, ar fi spart, în iulie 2015, depozitul designerului Gianni Segatta și ar fi furat toată colecția pe care creatorul de poșete de lux o pregătea pentru 2016.

Conform anchetatorilor, hoții au intrat în atelier după ce au spart pereții a două proprietăți învecinate, așa că agentul de pază care era la ușa de intrare n-a știu nimic.

Câteva sute din gențile furate au fost transportate, prin intermediul unor firme de curierat, în România, la Tecuci, de unde au fost vândute apoi către o serie de magazine din Galați, Tecuci, Bârlad și Focșani. Practic, din marfa furată nu s-a mai putut recupera nimic.

Polițiștii români au descins recent la domiciliile a doi bărbați din comuna gălățeană Matca, localitate aflată la doar câțiva kilometri de Tecuci, în căutarea lui Ion Pintilie (zis „Gym Țăranu”) și a lui Nelu Rădulescu (cunoscut și ca Nelu Pohrib – și-a schimbat numele din buletin acum câțiva ani), suspectați că au făcut parte dintr-un grup infracțional specializat în spargeri pe teritoriul Italiei. Acțiunea a avut loc ca urmare a unor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile emise Tribunalul Galați, luate de judecători în temeiul legislației europene, în urma mandatelor europene de arestare emise la data de 20 mai 2017 de Tribunalul din Brescia – Italia – Biroul judecătorului pentru cercetări preliminare. Punerea în aplicare a mandatelor de arestare a fost un succes doar în cazul lui Ion Pintilie, care a fost găsit la domiciliu, arestat și, apoi, extrădat către autoritățile din Italia, în vreme ce Nelu Rădulescu (Pohrib) nu a putut fi arestat, fiind dat în urmărire internațională.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.