Cei trei medici care l-au „îmbolnăvit” pe Mihai Chirica

Cei trei medici care l-au „îmbolnăvit” pe Mihai Chirica

Scos aproape cu forcepsul din mediocritatea tehnică în care se zbătea pe la Primăria Iaşi, făcut membru partid, consilier local, viceprimar şi, în cele din urmă, primar, Mihai Chirica este un magnet cu polaritate inversă pentru mediul universitar ieşean.

Ştim că se laudă cu 2 profesori universitari în Consiliul Local şi unul în Consiliul Judeţean (o să vă spunem la un moment dat şi cum au ajuns ei acolo), însă nu are nicio trecere, de exemplu, la cadrele universitare de la Medicină. Ba, mai mult, acestea au reuşit performanţa de a-i da cu tifla în bloc, aducându-l pe săracul primar Mihai Chirica în pragul apoplexiei!

Citeşte şi „Pisi de la comunicare a deschis gura! Nu ştim pentru ce!”

Dar, să-i luăm în ordine. Pe data de 12 octombrie, profesorul Dragoş Pieptu, fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, a postat pe pagina sa de Facebook următorul comentariu: Nu numai ca e prost primar. E şi periculos”. Comentariul era însoţit de un link către un material publicat de Ziarul de Iaşi şi intitulat „Plângere penală depusă de primărie după acţiunea a trei demnitari din partea PNL”!

Pe 13 octombrie, Mihai Chirica, singur-singurel, cu guriţa lui, declara în Ziarul de Iaşi: „Ştiţi care a fost răspunsul doamnei Forna? «Vă mulţumesc foarte mult, domnule primar, mă onorează extrem de mult, dar profesia mea contează mai mult decât statutul de parlamentar»”. Declaraţia făcea referire la faptul că, pusă fără voia ei pe lista PSD Iaşi pentru parlamentare, profesorul Norina Forna (decanul Facultăţii de Medicină din Iaşi) a declinat participarea la alegeri, spunând, superbă exprimarea, că profesia contează mai mult decât statul de parlamentar! Nu credem că Mihai Chirica a înţeles ceva din acest răspuns, dar, cu siguranţă, a arătat că personalitatea lui nu contează în faţa oamenilor cu adevărat importanţi ai Iaşiului.

Şi ca tacâmul să fie complet, cel de-al treilea medic i-a dat lovitura de graţie chiar în „Seara valorilor”, pe 14 octombrie. Chemat pe scena Teatrului Naţional pentru a fi făcut cetăţean de onoare al Iaşiului, celebrul profesor Grigore Tinică i-a mulţumit pentru această onoare primarului… Mihai Nichita! Ei, spuneţi dumneavoastră, cum să nu se îmbolnăvească de nervi Mihai Chirica sau Chirică (că nici şeful lui partid nu ştie cum îl cheamă)?

Din punctul nostru de vedere, alte comentarii nu-şi mai au rostul!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.