Cel mai bun prebiotic natural

Cel mai bun prebiotic natural

Prin inlcuderea nucilor în alimentație se produce o modficare a structurii microflorei intestinale, ceea ce sugerează că acestea pot contribui la îmbunătățirea sănătății.

Nucile au fost numite „superalimente” datorită faptului că sunt bogate în acizi grași omega-3, acid alfa-linoleic și fibre și pentru că dețin una dintre cele mai importante concentrații de antioxidanți.

„Schimbările benefice asupra microflorei intestinale ar putea fi un beneficiu suplimentar al nucilor”, consideră dr Lauri Byerley, profesor asociat în cadrul catedrei de fiziologie de la Facultatea de Medicină New Orleans, Louisiana, cea care a condus cercetarea.

În urma consumului de nuci de către șoarecii de laborator, cercetătorii au raportat o creștere semnificativă a numărului de bacterii benefice, precum Lactobacillus. „Am descoperit că prezența nucilor în dietă a crescut diversitatea bacteriilor prezente în intestine”, a subliniat Byerley.

„Nucile au contribuit la creșterea efectivelor mai multor bacterii, precum Lactobacillus, asociată în mod obișnuit cu probioticele, ceea ce sugerează faptul că nucile pot acționa ca un prebiotic”, a explicat cercetătoarea.

Prebioticele sunt ingrediente alimentare care promovează în mod selectiv numărul și activitatea bacteriilor benefice.

„Sănătatea tractului intestinal reprezintă un domeniu de cercetare emergent, iar cercetătorii descoperă că o diversitate cât mai mare a bacteriilor poate fi asociată cu rezultate mai bune în domeniul sănătății”, a adăugat Byerley.

Consumul de nuci a fost asociat și cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, încetinirea ritmului de dezvoltare a tumorilor la animale și cu îmbunătățirea sănătății creierului.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.