Cel mai faimos motan din Marea Britanie

Cel mai faimos motan din Marea Britanie

Motanul Gladstone deține titlul de „chief mouser of the Treasury” (prinzător-șef de șoareci la Trezorerie).

Gladstone, un motan negru, numit astfel după William Gladstone, un cancelar și prim-ministru al Marii Britanii din secolul al XIX-lea, a fost adus la sediul Trezoreriei britanice de la un adăpost pentru animale în urmă cu un an. Contul lui de pe rețeaua de socializare Instagram are deja aproape 10.000 de admiratori (followers).

„Sunt un pungaș! În ultimul an am prins 22 de șoareci și cred că pot să depășesc acest record, așadar am prins și 2 muște – e mult mai greu decât pare!”, se afirmă într-un mesaj publicat de administratorii contului de Instagram al motanului Gladstone.

Oficialii ministerului, care administrează prezența lui Gladstone pe rețelele de socializare, publică cu regularitate fotografii ale motanului, împodobit cu cravate în diverse culori, cu ocazia unor evenimente speciale, precum sărbătorile organizate pentru a celebra drepturile gay, introducerea în circulație a unei noi monede de 1 pound și vizite oficiale ale unor demnitari străini.

Gladstone „spune” pe rețelele de socializare că oficialul pe care îl așteaptă cu cel mai mare interes este directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, care este așteptată într-o vizită la Londra în a doua jumătate a acestui an. „Până atunci, mă mulțumesc cu actualul Lord cancelar (David Lidington – n.r.). Pentru o persoană care preferă câinii, e foarte ascultător”, a mai „spus” Gladstone într-un mesaj publicat recent.motan-3motan-1

Sursa foto: Instagram

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.