Cel mai mare muzeu subacvatic

Cel mai mare muzeu subacvatic

Un muzeu subacvatic de sculptură, primul din Europa şi din Oceanul Atlantic, este cel mai mare din lume, potrivit RFI. Acesta poate fi vizitat pe insula spaniolă Lanzarote, din Arhipelagul Insulelor Canare.

Situată în largul coastelor Africii de Vest, insula Lanzarote era deja cunoscută pentru câmpurile sale de lavă şi particularităţile sale geologice. Acum, insula este cunoscută şi pentru „Museo Atlantico”, care reuneşte 400 de sculpturi, toate semnate de artistul britanic Jason deCaires Taylor (cunoscut pentru crearea unor instalaţii similare în Mexic, Grenada -în Indiile de Vest, Bahamas şi, cel mai recent, pe Tamisa).

Parcul de sculptură din Grenada a fost primul de acest gen din lume şi a fost inclus de National Geographic în Top 25 de minuni ale lumii.

Citeşte şi „114 ani de la moartea creatorului jeanşilor”

Construite din ciment marin, cu pH neutru, sculpturile lui Jason deCaires Taylor sunt menite să ilustreze relaţia dintre oameni şi natură, precum şi armonia dintre viaţă şi artă.

Sculptura „Pluta Lampedusei”, de exemplu, este o reinterpretare a celebrei lucrări „Pluta Meduzei”, semnată de Théodore Géricault. Prin „Rubicon”, o instalaţie înfăţişând un grup de 35 de figurine umane, parcă îngheţate în timp, mărşăluind către o poartă – artistul abordează problema schimbărilor climatice şi vrea să simbolizeze un punct de unde nu mai este posibilă întoarcerea.

Lucrările au fost create în mod deliberat pentru a atrage creaturile marine, permiţând, spre exemplu, creşterea coralilor.

Muzeul a fost deschis în mod oficial pentru amatorii de scuba diving şi snorkeling pe 25 februarie 2016.

muzeu-subacvatic-1

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.